Έγκλημα πολέμου - Πάνω από 25.000 χειρουργεία αφαίρεσης οργάνων - "Χάνονται παιδιά"

Στρατής Μαζίδης

Ένα τα πλέον φρικτά εγκλήματα πολέμου αποκαλύπτει το ιρανικό πρακτορείο φνα επικαλούμενη τη μαρτυρία του Dr. Noufel, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Συρίας.

Ο Dr. Noufel υπολογίζει ότι από το 2011 έχουν πραγματοποιηθεί περί τις 25.000 εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων όχι μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από τους ισλαμιστές αλλά ακόμη και σε στρατόπεδα προσφύγων σε γειτονικές χώρες. Τα όργανα αυτά μοσχοπωλούνται ύστερα στη διεθνή μαύρη αγορά.

Για παράδειγμα ένας νεφρός πωλείται έναντι $ 10.000 στην Τουρκία, στο Ιράκ $ 1.000, στη Συρία και το Λίβανο $ 3.000.

Ο Dr. Noufel σημειώνει ότι επίσης ότι ο σπλήνας και ο κερατοειδής χιτώνας πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Υπάρχουν αναφορές πως παιδιά που "διασώθηκαν" από τα στρατόπεδα του Abdullah Muhammad al-Muhaysini, ανώτερος κληρικός που συνδέεται με την al Qaeda και θρησκευτικός ηγέτης της Jeish al-Fatah απειλούνται τώρα με τον κίνδυνο της εμπορίας των οργάνων τους.

Η εφημερίδα al-Akhbar που κυκλοφορεί στην επαρχία του Ιντλέμπ αναφέρει ότι μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν πέσει θύματα απαγωγής 15 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά.

Ακτιβιστές της ενημέρωσης στο Ιντλέμπ απευθύνουν διαρκώς μηνύματα στους κατοίκους να προσέχουν τα παιδιά τους καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος απαγωγής τους για να τους αφαιρεθούν τα όργανα και επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών καταλήγει στη γειτονική Τουρκία.

Τοπικές πηγές κάνουν λόγο για απαγωγή πάνω από 10 παιδιών από διάφορα σημεία της επαρχίας ενώ γίνεται λόγος για ένα άσπρο βαν που επιχείρησε να αρπάξει ένα 10χρονο παιδί στη Sarmada. Ωστόσο οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους, συνελήφθησαν και αντί να αποκεφαλιστούν όπως μας έχουν συνηθίσει οι τζιχαντιστές, αφέθησαν ελεύθεροι μόλις την ίδια ημέρα από την Fatah al-Sham. Ως εκ τούτου αρκετοί κάτοικοι της επαρχίας καταφεύγουν στη γειτονική ελεύθερη ως επί το πλείστον επαρχία της Χάμα για να σώσουν τα παιδιά τους.

Εν τω μεταξύ, μια πηγή δήλωσε ότι η ISIL έχει δημιουργήσει μια αγορά στην Τουρκία, η οποία πωλεί ανθρώπινα όργανα που έχουν κλαπεί από τα ακρωτηριασμένα σώματα νεκρών ιρακινών που είχαν απαχθεί από τις τρομοκρατικές ομάδες.

Επιπλέον η ISIS μετέφερε πρόσφατα κατεψυγμένα όργανα από τη Μοσούλη στο Ταλ Αφάρ και από εκεί στη Ράκκα της Συρίας με τελικό προορισμό την τουρκική μαγία.

Η οργάνωση εμπορεύεται όργανα όπως ο νεφρός έναντι $ 4.000 και η καρδιά έναντι $ 6.000 στην τουρκική αγορά.

Επίσης καταφθάνουν αναφορές ότι μέσα στο μήνα, η ISIS ακρωτηρίασε και πούλησε όργανα παιδιών από το Ιράκ για να αντισταθμίσει τις οικονομικές της απώλειες και ελλείψεις!

Τοπικές πηγές στην πόλη al-Qae'm στην Ανμπάρ του Ιράκ αναφέρουν πως με το άνοιγμα των σχολείων απήχθησαν 11 παιδιά τα οποία βρήκαν αργότερα οι οικογένειές τους νεκρά και έχοντας αφαιρεθεί η καρδιά, οι νεφροί, οι κερατοειδείς και ό,τι άλλο θα μπορούσε να μεταμοσχευθεί.

 Ωστόσο κανείς από τους γονείς δεν προχώρησε σε αναφορά, καταγγελία ή νομικές κινήσεις λόγω του φόβου και του τρόμου από την παρουσία της οργάνωσης.

Εκτός όμως του χρήματος, η οργάνωση χρησιμοποιεί τα όργανα των απαχθέντων για μεταμοσχεύσεις σε τραυματισμένα μέλη της, τα οποία αφαιρεί από αιχμαλώτους.

Επιπροσθέτως η ISIS αναβάλλει στη Μοσούλη την εκτέλεση καταδικασθέντων σε θάνατο για να τους χρησιμοποιήσει σε αιμοδοσίες.

Η ισπανική εφημερίδα El Mondo επικαλείται μαρτυρίες εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης που κάνουν λόγο για τουλάχιστον 183 ανθρώπους που έπεσαν θύματα της εμπορίας οργάνων.

Σύμφωνα με την αναφορά, η ISIS έχει δημιουργήσει ολόκληρη ομάδα στη Μοσούλη, της οποίας ηγείται Γερμανός γιατρός (και εδώ υπενθυμίζουμε παλαιότερο κείμενό μας στη Freepen.gr όπου αποκαλύπταμε μόνο εμείς στην Ελλάδα τη δράση του "γιατρού" αυτού) που είναι ειδικός στην εμπορία οργάνων.

Ο Ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Mohamed Alhakim είχε προβεί πέρυσι σε σχετικές καταγγελίες ενημερώνοντας επίσης για την εκτέλεση πολλών γιατρών που αρνήθηκαν να μετάσχουν σε αυτή τη φρίκη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail