Άνοιξαν πυρ οι Τούρκοι κατά της SDF - Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν και ανατίναξαν δύο στρατιωτικά οχήματα

Photo: Jinda Ibrahim/ARA News
Freepen.gr - Συγκρούσεις ξέσπασαν την Δευτέρα μεταξύ των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του τουρκικού στρατού κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του πρακτορείου ARA.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους που εκτελούν την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" εξαπέλυσαν επίθεση στις θέσεις των SDF δυτικά της πόλης Ιεράπολη  στο βόρειο Χαλέπι, χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε μαχητές της SDF και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Σε απάντηση, οι SDF ανταπέδωσαν στοχεύοντας τουρκικό στρατόπεδο κοντά στα σύνορα της Συρίας-Τουρκίας.

Αποτέλεσμα της κουρδικής αντεπίθεσης ήταν η καταστροφή δύο τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί αν υπάρχουν απώλειες / τραυματισμοί από την πλευρά των Τούρκων.

Επίσης, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των SDF και των τουρκοκίνητων ισλαμιστών στη δυτική ύπαιθρο της Ιεράπολης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail