ΣOΚ είπαν ναι στη CETA πριν διαβάσουν τις 1.600 σελίδες

Σε θολό τοπίο, εξ ου και η ανησυχία, η επικύρωση της υπογραφής της Ελλάδας και κατά πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη CETA μεταξύ ΕΕ – Καναδά, καθώς οι βουλευτές που είπαν το "Ναι" χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές που αυτή περιλαμβάνει.

Μόλις την Κυριακή άλλωστε οι Ντόναλντ Τούσκ και Ζαν Κλούντ Γιούνκερ είπαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας ότι αυτή συνοδεύεται από 1.600 σελίδες, περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές και πως απαιτείται μετά τη μελέτη τους η συμφωνία των Εθνικών Κοινοβουλίων.

"Έπικυρώσαμε τον Οκτώβρη του 2016 κατά πλειοψηφία στη Βουλή την υπογραφή μας από το 2014" είπε ενδεικτικά σήμερα στο Ράδιο 9,84 το μέλος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής Θεόδωρος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, Βουλευτής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

Διαχώρισε τη CETA από την ΤΤΙΡ, καταφέρθηκε κατά της δεύτερης είπε ότι αυτή δεν πρόκειται να περάσει αλλά άφησε αναπάντητο το ερώτημα για το αν πίσω από τις πολυεθνικές του Καναδά μπορούν να εισχωρήσουν κι αυτές των ΗΠΑ με την πιλοτική εφαρμογή της CETA από το Φεβρουάριο του 2017.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail