Ο Ντεμιρτάς εξευτελίζει την Τουρκία: «Δε σας απαντώ – Δε θα είμαι ηθοποιός στο δικαστικό σας θέατρο»

Freepen.gr - Στόφα μεγάλου πολιτικού ηγέτη επέδειξε σήμερα ο συμπρόεδρος του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς μπροστά στον Τούρκο εισαγγελέα καθώς ο ίδιος, η συμπρόεδρος του κόμματος και ακόμη 9 βουλευτές συνελήφθησαν από την αστυνομία στα πλαίσια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

«Αρνούμαι να είμαι ηθοποιός σε αυτό το δικαστικό θέατρο που ξεκίνησε επειδή το διέταξε ο Ερντογάν. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας» δήλωσε ο Ντεμιρτάς εξευτελίζοντας και γκρεμίζοντας το άθλιο καθεστώς του Ερντογάν.

Ο κούρδος πολιτικός δήλωσε:

«Είμαστε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας αλλά τις μάζες που μας εξέλεξαν. Είμαστε μέλη της Βουλής με κοινοβουλευτική ασυλία. Δεν θα επιτρέψω την ασέβεια στη θέληση του λαού. Αρνούμαι να είμαι ηθοποιός σε αυτό το δικαστικό θέατρο που ξεκίνησε επειδή το διέταξε ο Ερντογάν. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Ακόμα και ότι με φέρατε εδώ είναι παράνομο. Είτε στη φυλακή, είτε στη Βουλή, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας και τον αγώνα μας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα απαλλάξουμε τη χώρα μας και τον λαό μας από αυτό το φασιστικό καθεστώς υπό το όνομα της Προεδρίας. Αργά ή γρήγορα ο δημοκρατικός αγώνας θα νικήσει. Το καθεστώς του Ερντογάν θα αλλάξει. Δεν ζητώ τίποτα ούτε περιμένω τίποτα από εσάς. Μόνο ο λαός μου μπορεί να με ανακρίνει για τις πολιτικές μου ιδέες».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail