Έρευνα-καταπέλτης - Δεν τρώει τα επικοινωνιακά παραμύθια με τον Ομπάμα ο λαός - Ζητά σχέσεις με Ρωσία και Κίνα

Freepen.gr - Το 75,5% των ερωτηθέντων πως η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στην ελληνική κρίση σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει το «Βήμα».

Το 41,5% πιστεύει πως η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τα οικονομικά της προβλήματα, σε αντίθεση με το 34% που εκτιμά ότι η χώρα θα πρέπει να στηριχθεί κυρίως στην ΕΕ.

Από το 2010, όταν το 38% έτεινε προς τον φιλοαμερικανισμό, πλέον το 2016 το 56% των Ελλήνων έχει τέτοια στάση. 

Όσον αφορά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 41,5% δηλώνει δυσαρέσκεια για τη νίκη του ενώ το 78% εκτιμά ότι η προεδρία του θα έχει αρνητική / μάλλον αρνητική επίδραση για την Ευρώπη.

Επίσης σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να στραφεί παράλληλα προς άλλες κατευθύνσεις. 

Συγκεκριμένα το 47,5% θεωρεί ότι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ το 39,5% προτιμά την Κίνα, το 36,5% τις ΗΠΑ και το 20% τη Γερμανία. Η
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail