Η πανάκριβη συνήθεια του Αλέκση...Να διορίζει αγράμματους, άπειρους και ξεματιάστρες

Γιώργος Αδαλής

To να δίνεις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους είναι ευλογία! Προσωπικά μου συνέβη σε ηλικία 22 ετών. Ο ίδιος, πιστεύω ότι το έχω κάνει πράξη στην πορεία μου κι έδωσα ανάλογες ευκαιρίες σε 200 νεαρούς ανθρώπους. Είναι άλλο πράγμα όμως να δώσεις μια "ευκαιρία" σε έναν νεαρό ταλαντούχο άνθρωπο κι άλλο να βάζεις ένα νιάνιαρο να διοικήσει μια χώρα από θέση καίριων υπουργείων που αφορούν στη ζωή όλων μας.

Η 30χρονη Αχτσιόγλου, διορίστηκε στο υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ χωρίς καν να έχει συμπληρώσει ένα ένσημο.

Κι όταν διορίζεις υπουργό για την Εργασία κάποιον που δεν έχει εργαστεί, είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί ν'αλλάξεις όνομα στο υπουργείο και να το μετονομάσεις σε Υπουργείο Ανεργίας.

Είναι μια πανάκριβη συνήθεια αυτή που έχεις Αλέκση! Να βάζεις αγράμματους λόγου χάρη στο Υπουργείο Παιδείας.

Θα διαπιστώσεις Αλέκση ότι η νεαρά αυτή κυρία θα κάνει μια τρύπα στο νερό.

Αντιλαμβάνομαι το επικοινωνιακό της πράξης αυτής!

Σου λέει να: Δεν διορίζω μόνο αγράμματους! Εχω μορφωμένους 30αρηδες κι εγώ!

Μόνο που για να μάθει κανείς τα εργασιακά, θα πρέπει προηγουμένως ο ίδιος να έχει καταγράψει καμιά 10.000 ένσημα σε διάφορους τομείς της πιάτσας.

Το υπουργείο Εργασίας Αλέκση, απαιτεί εμπειρία! Αλλιώς θα σε κατασπαράξουν τα κοράκια των Βρυξελλών!

Δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού όπου μπορείς να διορίζεις ακόμη και ξεματιάστρες τώρα που δεν κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πόσοι λοιπόν από εσάς, βάζετε ένα στοίχημα μαζί μου; Οτι στην επόμενη τελετή παράδοσης του υπουργείου η λέξη Εργασίας θα μοιάζει με ανέκδοτο!

ΥΓ
Για τα "προσωπικά" και τα "ροζ" του θέματος δεν θα κάνω τον κόπο να γράψω τίποτα. Το έκαναν άλλοι που είναι η δουλειά τους αυτή. Αλλά βρε Αλέκση, δεν φτάνει που τον έδιωξε από το σπίτι του, του'φαγε και το υπουργείο του ανθρώπου! Δεν ξέρω αν έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά ανάλογη φάση βρε αγόρι μου!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail