Η Τουρκία διολισθαίνει προς τον εμφύλιο - Έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό για εμάς;

Του Στρατή Μαζίδη

Η θριαμβευτική είσοδος του HDP το 2015 στο Τουρκικό Κοινοβούλιο με πολλά εκατομμύρια ψήφων, κερδίζοντας μάλιστα σειρά εκλογικών περιφερειών, ιδίως στο λεγόμενο τουρκικό Κουρδιστάν, δεν άρεσε στο καθεστώς της Αγκυρας.

Στη συνέχεια και παρά την πίεση του Ερντογάν, στις επαναληπτικές εκλογές, το HDP άντεξε την πίεση με ελάχιστες απώλειες διατηρώντας τις δυνάμεις του.

Τότε ξεκίνησαν δειλά δειλά οι πρώτες αναφορές για διώξεις προσπαθώντας να συνδέσουν το κόμμα με την "τρομοκρατία" του PKK.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά οι συμπρόεδροι του HDP βρίσκονται στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, καθώς επίσης και σειρά προφυλακισμένων βουλευτών. Ήδη η χώρα σπαράσσεται από τις διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις ενώ στο Ντιγιάρμπακιρ η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες.

Η Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, το οποίο αν όχι εξαρχής σκηνοθετημένο από τον Ερντογάν, τότε σίγουρο χειραγωγημένο από ένα σημείο και μετά, διολισθαίνει προς τον εμφύλιο.

Δεκάδες χιλιάδες διώξεις και απολύσεις, προφυλακίσεις, φρικτά βασανιστήρια και τώρα ένα πολιτικό κόμμα με δύναμη πολλών εκατομμυρίων ψηφοφόρων διώκεται νομικά με σκοπό να εξουδετερωθεί.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να αντιληφθεί πως η χύτρα ταχύτητας που ονομάζεται Τουρκία βρίσκεται πια αρκετή ώρα πάνω στο αναμμένο μάτι και η βαλβίδα δε λειτουργεί. 

Και φυσικά μέσα στη χύτρα δε βρίσκονται μόνο οι Κούρδοι. Υπάρχουν οι Ιρακινοί τους οποίους προκαλούν, βρίσκονται οι Σύριοι, ανακατεύονται και οι τουρκοθρεμμένοι εξτρεμιστές του Ισλάμ.

Αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί όταν σκάσει; Πόσα, ποια και με τι δύναμη, κομμάτια θα εκτοξευθούν πως τη χώρα μας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail