Εξευτελισμός από τα Τίρανα - Εκλήθη για εξηγήσεις ο Ελληνας πρέσβης με σκληρή ανακοίνωση

Freepen.gr - Εξευτελισμός από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών στην υπόθεση της κατεδάφισης των σπιτιών 19 μειονοτικών οικογενειών στο Δήμο Χειμάρρας κάνοντας λόγο για "αναχρονιστική" ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και καλώντας για εξηγήσεις τον Ελληνα πρέσβη στα Τίρανα.

Ο εκπρόσωπος του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκλεβίς Ντερβίσι δήλωσε:

«Οι απειλητικοί τόνοι της ανακοίνωσης και η επιπόλαια ανάγνωση της κατάστασης και των συνθηκών, δεν μπορεί να γίνουν κατανοητά στην Ευρώπη του σήμερα, παρά ως ένα μήνυμα που προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση.

Η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους δικαίου.

Οι νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται από το δήμο Χιμάρας, οι οποίες επικεντρώνονται στην μεταμόρφωση της πόλης σε ένα ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό, είναι διαφανείς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι επανειλημμένες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και η αναχρονιστική γλώσσα για την περιοχή της Χιμάρας είναι απαράδεκτες και αντίθετες προς τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου. Αρχές που διέπουν τις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων του κράτους.

Με βάση τα ανωτέρω και σύμφωνα με την διπλωματική πρακτική, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καλέσει για εξηγήσεις την Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα κα Σουράνη, εκφράζοντας την παραπάνω θέση»

Διαβάστε επίσης: Απάντηση στα αλβανικά "πυρά" από το ΥΠΕΞ: Υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail