Περίεργα παιχνίδια από τον Πούτιν - Καθήλωσε όλα τα αεροπλάνα στο Χαλέπι ενώ οι ισλαμιστές αντεπιτίθενται

Στρατής Μαζίδης

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν τις πιο κρίσιμες στιγμές καθηλώνει τα ρωσικά αεροσκάφη. Το έπραξε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν διαφαινόταν ένα τέλος στον πόλεμο, το επαναλαμβάνει και τώρα στο Χαλέπι και ενώ είχε σφίξει επικύνδυνα η θηλειά γύρω από τους τρομοκράτες.

Οι τζιχαντιστές της Jaysh Al-Fateh (Στρατός της Κατάκτησης) ξεκίνησαν μια άλλη μαζική επίθεση στα δυτικά προάστια του Χαλεπίου και σήμερα, με στόχο την περιοχή του Νέου Χαλεπίου που ελέγχεται από το Συριακό Στρατό.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μάχες στο Χαλέπι, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία είναι παντελώς ανύπαρκτη πάνω από το συριακό ουρανό αφήνοντας την προστασία των δυτικών προαστίων στις συριακές ένοπλες δυνάμεις και τη Χεζμπολάχ.

Εκτός από την απουσία της Πολεμικής Αεροπορίας ρωσική, ομοίως έχει εξαφανιστεί και η Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία η οποία εκτελεί εντολές της Συριακής Ανώτατης Διοίκησης αλλά και των ρωσικών στρατιωτικών ακολούθων οι οποίοι πλέον εδώ και ένα χρόνο κάνουν κουμάντο στον πόλεμο.

Μέχρι στιγμής, οι τζιχαντιστές αντάρτες της Jaysh Αλ-Fateh έχουν καταφέρει να καταλάβουν ορισμένα σημεία από τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις στο Νέο Χαλέπι και προχωρούν προς στην Στρατιωτική Ακαδημία Al-Assad.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε την αντίθεση των Ρώσων επιτελών στην απόφαση του Πούτιν και πλέον τίθενται εκ νέου μετ' επιτάσεως τα όσα ερωτηματικά έχουμε θέση για το Ρώσο Πρόεδρο και το τι ακριβώς παιχνίδι παίζει στη Συρία, τα οποία θα επαναλάβουμε σε επικείμενη ανάλυσή μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail