Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! Το ΥΠΕΞ απαντά στον Ερντογάν για τη Λωζάννη και αδειάζει το Μαξίμου

Freepen.gr - Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ η Τουρκία φανερώνει πλέον τις προθέσεις της.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής:

«Στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ’ επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας. Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες».

Με τον τρόπο αυτό εξετέθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος χθες είχε απαντήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίδραση σε δημοσιεύματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail