Μπλόφα: ο Ερντογάν ξεσπά εναντίον της ΕΕ κι απειλεί να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες

Του Son Ofeon

H συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για τους πρόσφυγες είναι έτοιμη να εξελιχθεί. Το μόνο που χρειάζεται για να τερματισθεί η συμφωνία είναι ένα έθνος, αλλά πολλά κράτη να αντιληφθούν τώρα ότι η συμφωνία ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Οι εκβιαστικές απειλές από τον Ερντογάν, η επαναφορά της θανατικής ποινής, η κατάληψη του Τύπου, η δικαστική εκκαθάριση και φυλάκιση των πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν, τελικά έφθασαν στα όρια τους την Αυστρία, το Λουξεμβούργο και τον επίτροπο για τη διεύρυνση της ΕΕ.
Ο εκβιασμός του Ερντογάν:

O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας απείλησε να “ανοίξει τις πύλες" προς την Ευρώπη για τα εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία, καθώς ο ίδιος επιτέθηκε στις Βρυξέλλες σχετικά με την αυξανόμενη κριτική της καταστολής των αντιπάλων του.

Ο κ Ερντογάν έκανε τα σχόλια λίγο πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηλιτεύσει τη κυβέρνηση του την Τετάρτη για την απομάκρυνση από τις θέσεις τους περισσοτέρων από 100.000 στρατιωτών, δικαστών, δημοσίων υπάλληλων και εκπαιδευτικών μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο.

Ο πόλεμος των λέξεων έρχεται εν μέσω πιέσεων από ορισμένες χώρες της ΕΕ να αναστείλουν τις συνομιλίες με την Άγκυρα σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας.

Δημοσιεύοντας μία έκθεση σχετικά με την κατάσταση της καθυστερημένης προσπάθειας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ο Johannes Hahn, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες ανησυχούν σοβαρά για την "υποβάθμιση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας" από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Αλλά ο κος Ερντογάν υπέδειξε σε μια ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται να σταματήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες της χώρας, γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα εισροή μεταναστών.

"Λένε προκλητικά και ξεδιάντροπα ότι η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία. Καθυστερείτε , να πάτε και να την επανεξετάσετε το συντομότερο δυνατό. Αλλά μην την επανεξετάσετε μόνο , να πάτε και να πάρετε την τελική σας απόφαση, "είπε ο κος Ερντογάν.
"Ξέρετε αυτά τα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία? Λένε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. ", πρόσθεσε.

"Τι θα συμβεί , αν οι διαπραγματεύσεις σταματήσουν και ανοίξουν τα σύνορα, πού θα βάλουμε αυτά τα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες;

Αυτή είναι η ανησυχία τους. Αυτός είναι ο λόγος , για τον οποίο δεν μπορούν να φθάσουν στο τελικό σημείο. "

Αλλά η Τουρκία έχει αποδεχθεί την επιστροφή όχι περισσοτέρων από μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες , καθώς οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά την άρνηση του κ Ερντογάν να φέρει τους νόμους κατά της τρομοκρατίας πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μια προθεσμία τον Οκτώβριο, που είχε ορίσει για την έναρξη μετακινήσεων χωρίς βίζα , έληξε χωρίς μια σημαντική εξέλιξη.

Φρέσκια ένταση μεταξύ της ΕΕ και του κ Ερντογάν προέκυψε, καθώς οι ενταξιακές συνομιλίες απειλούνται επίσης από την πρόταση του Τούρκου ηγέτη για την επαναφορά της θανατικής ποινής, η οποία αφαιρέθηκε από την τουρκική νομοθεσία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, για να υποστηρίξει την αίτησή της για ένταξη στην ΕΕ.

Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δηλώνουν ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σταματήσει τις ενταξιακές συνομιλίες, αν και ο κος Hahn δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση, σχετικά με το αν η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει μια υποψήφια χώρα για την ΕΕ, θα πρέπει να παρθεί από τα κράτη μέλη.

Οι περισσότεροι θέλουν να συνεχισθούν οι τρέχουσες συνομιλίες , αλλά η Αυστρία πιέζει για αναστολή των συνομιλιών , ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου έχει ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, λέγοντας ότι οι εκκαθαρίσεις ξυπνούν μνήμες της ναζιστικής εποχής.

Ο πρώτος κανόνας για τον εκβιασμό:

Μην κάνετε συμφωνίες με εκβιαστές.
Δεν υπάρχει κανένας δεύτερος κανόνας.
Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε.

Η Άνγκελα Μέρκελ γνώριζε πολύ καλά ότι διαπραγματευόταν με ένα εκβιαστή, αλλά έκανε μια συμφωνία ούτως ή άλλως, χωρίς διαβούλευση, για πολιτικές σκοπιμότητες.

Αμφιβάλλω, αν θα επιβιώσει από αυτό το χάλι.

ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2016-...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι απαραίτητος όρος για την επιβίωση της ΕΕ μετά την έναρξη των διαδικασιών για το BREXIT.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 63,1 εκατομμύρια κατοίκους ,είναι μία ώριμη αγορά και εξαγωγέας προιόντων. Το ονομαστικό ΑΕΠ της το 2016 εκτιμάται στα 2,65 τρις δολάρια και ως οικονομία με αυτό το κριτήριο βρίσκεται στην 9η παγκόσμια θέση.

ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Unite...

H Tουρκία έχει 78,4 εκατομμύρια κατοίκους και είναι αναπτυσσόμενη αγορά. Το ονομαστικό ΑΕΠ της εκτιμάται στα 751 δις δολάρια και ως οικονομία βρίσκεται στην 18η θέση.
Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και η Τουρκία βρίσκονται σήμερα εκτός κοινού ευρωπαικού νομίσματος.

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά θα ευνοούσε την Γερμανία, καθώς τα αγγλικά προιόντα θα επιβαρύνονταν με φόρους και θα γίνονταν λιγότερο ανταγωνιστικά, ενώ συγχρόνως με την ένταξη της Τουρκίας θα άνοιγε για τα γερμανικά προιόντα μία αγορά με 15, 3 εκατομμύρια περισσότερους δυνητικούς αγοραστές , σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.
Ακόμα και το ενδεχόμενο σύγχρονης πραγματοποίησης GREXIT και ΒΡΕΧΙΤ δεν θα τους ενοχλούσε τότε...

Αυτό είναι το γενικότερο γερμανικό σχέδιο.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Oι κάτοικοι της Γερμανίας δεν έχουν ενημερωθεί για το σχέδιο της ηγεσίας τους και κατά πάσα πιθανότητα δεν το εγκρίνουν.

Η κα Μέρκελ προσπάθησε ανεπιτυχώς με την ελεύθερη πρόσκληση της προς τους “πρόσφυγες” να προετοιμάσει την κοινή γνώμη της Γερμανίας για την “αναγκαιότητα” της συμβίωσης Γερμανών και μουσουλμάνων.

Η κοινή γνώμη της Γερμανίας όμως δεν είναι πρόθυμη να μοιρασθεί το τρόπο ζωής και το ανώτερο βιοτικό επίπεδο της με “ξένους”.

Αυτό ίσχυσε πολύ περισσότερο , όταν προέκυψαν πολύνεκρα τρομοκρατικά επεισόδια στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και αύξηση της εισαγόμενης εγκληματικότητας στη Γερμανία.

Η άνοδος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD στη Γερμανία και οι συνεχείς ήττες της κας Μέρκελ σε τοπικές εκλογές έδειξαν ότι το σχέδιο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σύντομα.
Η Γερμανία βασιζόταν στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας κο Νταβούτογλου και έκανε μαζί του μία συμφωνία, που προέβλεπε ότι η Τουρκία θα εμπόδιζε την ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στην Ευρώπη με χρηματοδοτική αποζημίωση της με 6 δις ευρώ.

Επίσης θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα για να προσεγγίσει το νομοθετικό καθεστώς στη Τουρκία στο αντίστοιχο ευρωπαικό και μάλιστα με έμφαση στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Στη συνέχεια υπήρχε δέσμευση να προχωρήσει με ταχύτητα η ένταξη της Τουρκίας και μάλιστα στη ζώνη του ευρώ.

Οι Αγγλοσάξονες διαφωνούσαν έντονα γι’ αυτό το παράτολμο σχέδιο.
‘Ετσι προέκυψε “ ξαφνικά” το BREXIT.
Oι συμφωνίες έγιναν μόνο με τον κο Νταβούτογλου, που πρέπει να σημειωθεί ότι τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Κωνσταντινούπολης και είχε επιρροές από τον κο Γκιουλέν.

ΠΗΓΗ http://www.enikos.gr/international/...

Ο κος Ερντογάν όμως είχε εξαρχής διαφωνίες με το σχέδιο των Γερμανών, γιατί διέβλεψε ότι η Τουρκία δεν θα έπαιρνε τη δυνατότητα ταξιδιών χωρίς βίζα σε όλη την Ευρώπη.

Η αντίδραση του να ξηλώσει τον Νταβούτογλου και να αρχίσει παζάρια και εκβιασμούς προς τους Ευρωπαίους επιτάχυνε το εναντίον του πραξικόπημα, που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από την ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

Η δυνατότητα ταξιδιού χωρίς βίζα θα μπορούσε από μόνη της να εξασφαλίσει ότι από τη ενοποίηση της ΕΕ και της Τουρκίας θα προέκυπταν οικονομικά οφέλη κυρίως για τη Τουρκία.
Το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός Τούρκου είναι σήμερα μόνο 9562 δολάρια.

Η νόμιμη μετανάστευση των Τούρκων στην Ευρώπη θα αύξανε κατακόρυφα και μάλιστα με προορισμό τη Γερμανία, όπου το αντίστοιχο ετήσιο εισόδημα είναι 47033 δολάρια και υφίσταται ήδη από το 2014 τουρκικός πληθυσμός, αποτελούμενος από από 1.527.118 μετανάστες.

Οι μετανάστες αποτελούσαν το 2014 το 7% του συνόλου του πληθυσμού της Γερμανίας , ενώ ειδικότερα οι Τούρκοι αποτελούσαν τη μεγαλύτερη ομάδα , με το 25,7% του συνόλου των μεταναστών (5.831.555 μετανάστες).


Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 2014 ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΑΣ

ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Demog...

Τα στοιχεία για τους μετανάστες το 2015 από την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εμφανίζουν τη Γερμανία να έχει 12.005.690 μετανάστες και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως με το 14,9% του πληθυσμού.

Η Τουρκία βρίσκεται στην 14η θέση με 4580678 μετανάστες, που αποτελούν το 5,81% του πληθυσμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 39η θέση με 1242514 μετανάστες, που αποτελούν το 11,1% του πληθυσμού.


ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_immigrant_population

Μετά την παράθεση των παραπάνω στοιχείων γίνεται αντιληπτό ότι οι απειλές του Ερντογάν είναι μία καθαρή μπλόφα.

Ακόμα και αν τα 3 εκατομμύρια προσφύγων κατέληγαν στη Γερμανία, το ποσοστό των προσφύγων στο πληθυσμό θα ανέβαινε στο 18,6% του πληθυσμού.

Η Γερμανία όμως τότε θα είχε την επιλογή, με βάση το προηγούμενο της συνθήκης της Λωζάννης του 1923, να επιστρέψει στη Τουρκία τους μισούς Τούρκους μετανάστες, που το 2014 ήταν 1.242.514 άνθρωποι.

Η απειλή του Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους εξάλλου δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί, καθώς όλα τα σύνορα πλέον είναι κλειστά.

Εκτός αν ο Ερντογάν απειλεί τους Ευρωπαίους μέσω του προτεκτοράτου τους, που λέγεται Ελλάδα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί 3 εκατομμύρια νέους πρόσφυγες, γιατί απλά τα νησιά της δεν αντέχουν να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο πληθυσμό και μάλιστα το χειμώνα.

Πλέον στη Μεσόγειο περιπολούν ναυτικές μονάδες του ΝΑΤΟ και η διέλευση με μικρά σκάφη προς την Ελληνική ενδοχώρα είναι ουσιαστικά αδύνατη.

Ο μόνος τρόπος για διέλευση τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών είναι τα χερσαία σύνορα Τουρκίας και Βουλγαρίας...

Θα επιτρέψουν όμως οι ΗΠΑ στην Τουρκία να αποσταθεροποιήσει τη Βουλγαρία, που είναι και αυτή χώρα του ΝΑΤΟ και στην οποία ήδη εγκαθιστούνται τμήματα της αντιπυραυλικής ασπίδας εναντίον της Ρωσίας;

Φαντάζομαι ότι ο Ερντογάν δε θα προλάβει να “ζήσει” και αυτή την εξέλιξη με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το επόμενο “κοινοβουλευτικό” πραξικόπημα είναι επομένως μονόδρομος.

Αν δεν συμβεί στη Τουρκία, λόγω των διώξεων 100.000 αντιπάλων του Ερντογάν, θα συμβεί μήπως σύντομα στη Βουλγαρία ή κάπου αλλού;

H συνέχεια στις οθόνες σας πριν τις 21 Ιανουαρίου 2017...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail