Νοσοκομείο Ικαρίας - Υπάρχει μόνο ως κτίριο - Δε χειρουργούνται ούτε απλές σκωληκοειδεκτομές

Freepen.gr - Άκρως καυστική είναι η τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία περιγράφει την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο Ικαρίας κάνοντας λόγο για διάλυση.

Επί της ουσίας η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει ένα νοσοκομείο το οποίο υφίσταται μόνο ως κτίριο:

Το Νοσοκομείο Ικαρίας είναι δευτεροβάθμιο Γενικό Νοσοκομείο 40 κλινών. Υπηρετούν 90 υπάλληλοι στο σύνολό τους!!! Αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικών λόγω υποχρηματοδότησης.

Συνεχείς είναι οι μετακινήσεις αγροτικών ιατρών από το Νοσοκομείο, προκειμένου να λειτουργήσει το Κ.Υ. ΕΥΔΗΛΟ και το αγροτικό ιατρείο στους φούρνους. Κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού για να ενισχυθεί το Κ.Υ.

Στο Νοσοκομείο δεν γίνονται ΤΟΚΕΤΟΙ λόγω έλλειψης παιδιάτρου, αν και υπάρχει μαιευτήρας. Οι περισσότεροι τοκετοί γίνονται στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ Μαιευτήρια. Ο ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ έλεγχος γίνεται σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για όλες τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για εξετάσεις θυρεοειδή και για πολλές άλλες βιοχημικές εξετάσεις.
Δεν γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος απαραίτητος για την ασφάλεια των ασθενών. Δεν γίνεται έλεγχος για λοιμώδη νοσήματα ( HBV,HCV,HIV) λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Αν και υπάρχει χειρουργός (αναμένεται και δεύτερος), δεν χειρουργούνται ούτε απλά χειρουργεία όπως σκωληκοειδεκτομές, χολές λόγω έλλειψης υλικών. ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ οι ασθενείς να απευθύνονται σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων ή να πληρώνουν ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Τα ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΑ εργαστήρια είναι ιδιωτικά. Οι Νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρονται στα ιδιωτικά εργαστήρια και πληρώνουν από την τσέπη τους.

Στο νοσοκομείο ενώ υπάρχει αναισθησιολόγος δεν υπάρχει αναπνευστήρας. Υπάρχει ένα μικρό αναπνευστηράκι φορητό και προσπαθούν με αmbu έως ότου γίνει η αεροδιακομιδή. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους ασθενείς.

Δεν υπάρχει ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να απευθύνονται σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Δεν υπάρχει ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς που είναι αρκετοί να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο της ΣΑΜΟΥ ή να μετακομίζουν οικογενειακώς στην Αθήνα. Όταν δεν έχει πλοίο λόγω κακοκαιρίας, δεν μπορούν να φτάσουν για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Σάμου. Κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, λόγω σοβαρών επιπλοκών.

Το καλοκαίρι που αυξάνεται ο πληθυσμός λόγω τουρισμού οι κίνδυνοι για τη ζωή των ασθενών πολλαπλασιάζονται. Η ιδιωτική υγεία ανθεί στο νησί!!!

Οι αεροδιακομιδές είναι συχνότατες.
Εύγε κυβέρνηση!!!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...