Οι Ελληνες σε ποσοστό 86% λένε "όχι" στους μετανάστες

Freepen.gr - Μια δημοσκοπική έρευνα του Pew Research Center αποκαλύπτει πως το 86% των Ελλήνων επιθυμεί λιγότερους μετανάστες, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στη μεγάλη συγκέντρωση παρανόμως εισελθόντων μεταναστών από μουσουλμανικές ιδίως χώρες από το 2000 έως σήμερα αλλά και την έκρηξη των εισροών εδώ και περίπου 20 μήνες.

Τα αντίστοιχα ποσοστά σε Ιταλία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία κυμαίνονται σε 80%, 57% και 55% αντίστοιχα.

Πιο φιλική απέναντι στους μετανάστες η Ισπανια με αντίστοιχο ποσοστό στο 40% ενώ ένα 10% εκτιμά πως δεν υπάρχει πρόβλημα με περισσότερους ακόμη μετανάστες.

Στη Γερμανία, το ποσοστό εκείνων που θέλουν λιγότερους μετανάστες είναι 44% και στην Πολωνία 40%.

Η έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα πραγματαποιήθηκε το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου ενώ συμμετείχαν 7.022 ενήλικοι από επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές εξέτασαν και άλλα θέματα όπως η αγορά εργασίας, το δημόσιο χρέος και η ανισότητα.

Επιπλέον , οι περισσότεροι από τους Ελληνες (70 %), οι Ιταλοί (69 %), οι Πολωνοί (52 %) και οι Γάλλοι (52 %) πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος για τις οικονομίες των χωρών τους, ενώ αντίθετα στην Ισπανία οι πολίτες είναι σχεδόν διχασμένοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail