Στα όρια της κατάρρευσης η Αλ Νούσρα - 2.500 νεκροί και τραυματίες στην επίθεσή της στο Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες

Στρατής Μαζίδης

Πηγές που διασυνδέονται με διάφορες τρομοκρατικές ομάδες ανέφεραν στην αραβική έκδοση του RT πως περίπου 2.200-2.500 ισλαμιστές της Jeish al-Fatah (διάδοχος της Αλ Νούσρα) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την τελευταία μεγάλη επίθεση σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων στο δυτικό και νοτιοδυτικό Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες για το σπάσιμο της πολιορκίας.

Η Jeish al-Fatah είχε εκμεταλλευθεί την παύση των αεροπορικών βομβαρδισμών για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου επιτιθέμενη σε βάρος του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ. Ωστόσο η επίθεση κατέληξε σε Βατερλώ.

Εκτός όμως των βαρύτατων απωλειών, αναλυτές σε ξένα ΜΜΕ υπογραμμίζουν τη διαφυγή του εκπροσώπου τύπου της Jeish al-Fatah, bu Suleiman al-Misri, κατά κόσμον Mustafa Faraj ο οποίος εγκατέλειψε την ομάδα μετά το θάνατο δεκάδων κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης τους τελευταίους μήνες.

Οι στενές σχέσεις του Faraj's με την al-Qaeda τον είχαν πείσει να μεταβεί από την Αυστραλία στη Συρία για να αναλάβει σημαντικά καθήκοντα ανάμεσα στους ηγέτες της al-Nusra Front διοριζόμενος ως επίσημος εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης και θεωρούμενος ως ο πλέον ειδικός σε θέματα θρησκείας όταν έφτασε στη Συρία.

Ως εκ τούτου αναλυτές θεωρούν πως η αποστασία του Faraj θα έχει σημαντική αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των τζιχαντιστών της οργάνωσης.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...