Στα όρια της κατάρρευσης η Αλ Νούσρα - 2.500 νεκροί και τραυματίες στην επίθεσή της στο Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες

Στρατής Μαζίδης

Πηγές που διασυνδέονται με διάφορες τρομοκρατικές ομάδες ανέφεραν στην αραβική έκδοση του RT πως περίπου 2.200-2.500 ισλαμιστές της Jeish al-Fatah (διάδοχος της Αλ Νούσρα) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την τελευταία μεγάλη επίθεση σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων στο δυτικό και νοτιοδυτικό Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες για το σπάσιμο της πολιορκίας.

Η Jeish al-Fatah είχε εκμεταλλευθεί την παύση των αεροπορικών βομβαρδισμών για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου επιτιθέμενη σε βάρος του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ. Ωστόσο η επίθεση κατέληξε σε Βατερλώ.

Εκτός όμως των βαρύτατων απωλειών, αναλυτές σε ξένα ΜΜΕ υπογραμμίζουν τη διαφυγή του εκπροσώπου τύπου της Jeish al-Fatah, bu Suleiman al-Misri, κατά κόσμον Mustafa Faraj ο οποίος εγκατέλειψε την ομάδα μετά το θάνατο δεκάδων κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης τους τελευταίους μήνες.

Οι στενές σχέσεις του Faraj's με την al-Qaeda τον είχαν πείσει να μεταβεί από την Αυστραλία στη Συρία για να αναλάβει σημαντικά καθήκοντα ανάμεσα στους ηγέτες της al-Nusra Front διοριζόμενος ως επίσημος εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης και θεωρούμενος ως ο πλέον ειδικός σε θέματα θρησκείας όταν έφτασε στη Συρία.

Ως εκ τούτου αναλυτές θεωρούν πως η αποστασία του Faraj θα έχει σημαντική αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των τζιχαντιστών της οργάνωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail