Τους κατέκαψαν κυριολεκτικά - Η μεγάλη καταστροφή που επέφεραν τα Sukhoi στους τζιχαντιστές

Στρατής Μαζίδης

Τη μεγάλη καταστροφή στη λαθραία διακίνηση πετρελαίου και πετρελαιοειδών προϊόντων αργού επισημαίνει ο Vitali Naumkin στο πρακτορείο ITAR-TASS, πρύτανης στο Ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Ανατολικών Σπουδών.
 
Ο Naumkin που είναι επίσης ανώτερος πολιτικός σύμβουλος του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura σημειώνει πως:

«Περισσότερες από 300 εγκαταστάσεις που εμπλέκονται στην παράνομη παραγωγή και μεταφορά πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου έχουν καταστραφεί από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η ποσότητα των προϊόντων πετρελαίου που παρήγαγαν οι τζιχαντιστές για να συντηρούν οικονομικά το Ισλαμικό Κράτος έχει μειωθεί κατά 70%.

«Ποιος άλλος έχει επιτύχει ένα αποτέλεσμα σαν αυτό;" ρώτησε, προσθέτοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία που απεικονίζουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της ρωσικής πολεμικής εμπλοκής ήταν ένα προϊόν της δικής της έρευνας στπου Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail