Με αυτό το σχέδιο θερίζουν τους φασίστες στο Χαλέπι - Επ' αόριστον τα Sukhoi στη Συρία αποφάσισε η Μόσχα

Του Στρατή Μαζίδη

Έναν ακόμη διαφορετικό σχεδιασμό εφαρμόζει στην πράξη ο συριακός στρατός στο μέτωπο του Χαλεπίου.

Συγκεκριμένα, ο στρατός αποφάσισε κι έσπασε τη μάχη σε πολλά μικρά μέτωπα ώστε να αποκόψει τους ισλαμιστές μεταξύ τους και να τους καταστήσει εντελώς αδύναμους απέναντι στις επιθέσεις των επίγειων δυνάμεων.

Όπως σημειώνουν σύριοι στρατιωτικοί η ραγδαία πρόοδος των χερσαίων επιχειρήσεων στο Χαλέπι επιβεβαιώνει το ορθόν της νέας τακτικής.

Επιπλέον, όπως δημοσιεύσαμε νωρίτερ σήμερα στη Freepen.gr ήδη κάποιες ισλαμιστικές ομάδες άρχισαν να διαπραγματεύονται με το συριακό στρατό την αποχώρησή τους από το Χαλέπι.

Το στρατηγικό πλάνο επικεντρώνεται στην απελευθέρωση των περιοχών al-Nazarat, Ein al-Tal, Halak, al-Sakhour και Masaken al-Hananou στο ανατολικό τμήμα της πόλης ώστε να διαιρεθεί το κατεχόμενο Χαλέπι σε μικρότερα τμήματα ούτως ώστε οι τρομοκράτες να έχουν την επιλογή της παράδοσης ή του θανάτου.

Στρατιωτικές πηγές του ιρανικού Fars σημειώνουν πως ο συριακός στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις έχουν επιδοθεί σε σφοδρές μάχες δρόμο με δρόμο στο νότιο και το ανατολικό Χαλέπι με τους τρομοκράτες της Jeish al-Fatah (al Nusra) έχοντας τον έλεγχο της κατάστασης χάρη στη συνδρομή και των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών τα οποία σφυροκοπούν τους ισλαμιστές.

Την ίδια στιγμή η Συριακή Αεροπορία επικεντρώθηκε σε επίθεσεις στα δυτικά περίχωρα της πόλης καταστρέφοντας οχήματα των τζιχαντιστών.



Τέλος η Ρωσική Ανω Βουλή ενέκρινε την επ' αόριστον παραμονή και επιχειρήσεις της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail