Ανεβάζει τους τόνους η Ρωσία: οι S300 και S400 είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Freepen.gr - Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S300 και S400 για να στοχεύσει οποιαδήποτε επίθεση στη ναυτική βάση της στην Ταρτούς και την αεροπορική βάση της στο Humeimim, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι «οι S300 και S400 μπορούν εύκολα να παρακολουθούν και να στοχεύσουν ακόμη και το οποιαδήποτε προηγμένο μοντέλο αεροσκάφους stealth».

Το σύστημα S-300 μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ καθώς επίσης να αναχαιτίσει βαλλιστικούς πυραύλους.

Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας κλιμακώνονται, ρώσοι στρατιωτικοί προειδοποιούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι Almaz-Antey S-400 έχουν την ικανότητα να στοχεύουν αεροσκάφη stealth, όπως το F-22 Raptor, F-35 Joint Strike Fighter και Northrop Grumman Β-2 πνεύμα που μπορεί να επιχειρήσουν πάνω από τη Συρία..

Ωστόσο, δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές είναι σκεπτικοί και σημειώνουν ότι τόσο το F-22 όσο και F-35 είχαν σχεδιαστεί ειδικά για να αντιμετωπίσουν τα συγκεκριμένα ρωσικά ανεπτυγμένα όπλα σύμφωνα με το National Interest.

Εντούτοις όπως δημοσιεύσαμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας στη Freepen.gr ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΑΜ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ πως οι  S-300 και S-400 που έχουν αναπτυχθεί στο Hmeimim και την Ταρτούς της Συρίας έχουν ακτίνα μάχης που μπορεί να εκπλήξει πιθανούς αγνώστου ταυτότητας αερομεταφερόμενους στόχους τονίζοντας πως οι χειριστές των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, δεν θα έχουν χρόνο για να προσδιορίσουν την προέλευση των αεροπορικών επιδρομών, και η απάντηση θα είναι άμεση. 

Σύμφωνα με άλλους αναλυτές η τεχνολογία Stealth δεν εξασφαλίζει πως το αεροσκάφος θα μείνει αόρατο αλλά προσφέρει τη δυνατότητα να ανιχνευθεί μετά από τόσο χρονικό διάστημα ώστε ένα μαχητικό ή βομβαρδιστικό να έχει εγκλωβίσει και εξαπολύσει το χτύπημα εναντίον του στόχου πριν ο αμυνόμενος προλάβει να αντιδράσει.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα παραπάνω υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δοκιμαστούν στην πράξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail