Τα MiG και τα Sukhoi του 1970 έκαψαν τους φασίστες σε Χαλέπι και Ντέιρ Εζόρ

Στρατής Μαζίδης

Όταν κάποια στιγμή τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία και ξεχωριστό αφιέρωμα στη Συριακή Αεροπορία η οποία με αεροπλάνα της δεκαετίας του 1970 έχει συνδράμει τα μέγιστα στη διατήρησης της ελευθερίας του στρατηγικού Υ.

Το στρατηγικό Υ όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα στη Freepen.gr είναι το Υ που ξεκινά από Δαμασκό, ανεβαίνει σε Χάμα και Χομς και χωρίζεται ανατολικά προς Χαλέπι και δυτικά προς Ταρσό-Λαττάκεια.

Τα συριακά μαχητικά έπληξαν θέσεις της Jeish al-Turkistani και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στο νότιο Χαλέπι.

Επίσης χθες βομβάρδισαν σειρά κέντρων των τρομοκρατών σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες στην ευρύτερη περιφέρεια του Χαλεπίου ενώ κατέστρεψαν αρκετά οχήματα, θωρακισμένα και θέσεις της Fatah al-Sham Front.

Ωστόσο αισθητή έγινε η παρουσία της SyAF και στο Ντέιρ Εζόρ καθώς σφυροκόπησαν τις θέσεις της ISIL στις περιοχές γύρω από το 137ο Σύνταγμα, την περιοχή του Al-Arfi αλλά και γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο βοηθώντας έτσι τις χερσαίες δυνάμεις οι οποίες με χρήση ρουκετών και βαρέως πυροβολικού πέτυχαν σημαντικά πλήγματα σε βάρος των τρομοκρατών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail