Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα...μια βόλτα...να πιει ένα ούζο και να μας πει kalispera

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται πως έρχεται στην Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στο Λευκό Οίκο. Έρχεται δηλαδή στο τέλος της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά τις εκλογές και όταν απλά θα κοιτάζει το χρόνο παίζοντας καθυστερήσεις.

Με άλλα λόγια το ταξίδι του δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Μπορεί να το εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά η κυβέρνηση και τα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ, αλλά ως εκεί. Μόνοι τα λένε, μόνοι (δεν) τα πιστεύουν. Ειλικρινά γελάσαμε με κάτι τίτλους που εμφάνιζαν τον Τσίπρα να δίνει εντολή στον αμερικάνο πρόεδρο.

Όπως με τη Σύνοδο των ξοφλημένων του Ευρωπαϊκού Νότου. Είδατε να άλλαξε κάτι;

Σε κάθε περίπτωση ο Ομπάμα θα έρθει, αν κάνει καλό καιρό θα πιει κανένα ουζάκι έξω, θα πάει στο Μουσείο της Ακρόπολης, θα πει γενικά κι αόριστα πως μας "στηρίζει" και θα φύγει για το Air Force One μετρώντας τις μέρες μέχρι τη σύνταξη.

Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να περιμένει, αλλά και να είχε, φάνηκε πως οι ΗΠΑ πάνε μέχρι ένα σημείο. Ποιο; Εκείνο που ο Σόιμπλε είχε στον αμερικανό υπουργό οικονομικών να μη μιλάει γιατί δεν πληρώνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail