Γιατί ο Ερντογάν αμφισβητεί τώρα τη Συνθήκη της Λωζάννης;

Του Son Ofeon

Ο Ερντογάν εμφανίζεται τώρα με δηλώσεις του να αμφισβητεί την σκοπιμότητα και την ισχύ της συνθήκης της Λωζάννης του 1923.

Η Ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε υποτονικά με δηλώσεις, αγνοώντας την στόχευση του τουρκικού διπλωματικού ελιγμού.

Η Τουρκία έχει κάθε λόγο να μισεί τη συνθήκη της Λωζάννης, γιατί προέβλεψε τον διαμελισμό της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη δημιουργία πλειάδας σημερινών κρατών. Τις στέρησε υπηκόους, εδάφη, έσοδα και πολιτική επιρροή.

Τα κράτη αυτά δημιουργήθηκαν πάνω στο χάρτη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φυλετική καταγωγή και η θρησκεία των κατοίκων τους, κατακερματίζοντας συχνά τις τοπικές κοινωνίες σε περισσότερα από ένα "ανεξάρτητα" κράτη.

Οι τότε ισχυροί της εποχής δεν δίστασαν για να κάνουν μόνιμα τα σχέδια τους να προβλέψουν στη συνθήκη υποχρεωτικές εκτοπίσεις πληθυσμών με βάση τη θρησκεία τους.

Μία από αυτές τις αναγκαστικές εκτοπίσεις ήταν και ο ξεριζωμός του Ελληνικού στοιχείου από τις εστίες του στα παράλια της Μικράς Ασίας, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η τότε κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχθηκε μοιρολατρικά τις αποφάσεις των "συμμάχων" μας και περιορίσθηκε από τότε περίπου στα σημερινά μας σύνορα.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε , αλλά η Τουρκία ποτέ δεν ξέχασε τα εδάφη, που αναγκάστηκε να αποχωρισθεί μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και τους Βαλκανικούς πολέμους.
Ιδιαίτερα σήμερα, που γνωρίζει ότι κάτω από αυτά τα εδάφη υπάρχει πλούσιο υπέδαφος με πολύτιμα ορυκτά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Παλαιότερα η κατάκτηση των εδαφών γινόταν με τη χρήση πολέμου, σφαγών και με αναγκαστικό εξισλαμισμό των κατοίκων τους.

Η μέθοδος εκσυγχρονίστηκε.

Το ίδιο αποτέλεσμα προκύπτει σήμερα με την στοχευμένη αλλοίωση του πληθυσμού , με την ανεξέλεγκτη και ραγδαία αποστολή προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.
Οι πρόσφυγες βέβαια προηγούνται για να δικαιολογηθεί στους 'Ελληνες, με επίκληση ανθρωπιστικών λόγων, η μετανάστευση των προσφύγων στην Ελλάδα λόγω του "προσωρινού" πολέμου στη Συρία.

Στη συνέχεια ακολουθούν πολυπληθέστεροι οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, που στέλνονται για να εγκατασταθούν μόνιμα και να αλλοιώσουν τη σύνθεση του πληθυσμού στα νησιά και στα σύνορα της Ελλάδας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

Όταν στα σύνορα μίας χώρας εγκατασταθούν αυθαίρετα αλλοδαποί πληθυσμοί, η άμυνα της προς εξωτερικούς εισβολείς γίνεται δυσχερής, το λαθρεμπόριο οργιάζει και η διακίνηση προσώπων, παράνομων εμπορευμάτων και όπλων μέσω των συνόρων γίνεται ανεξέλεγκτη.

Με την οριστική εγκατάσταση αλλοδαπών στη χώρα, η οικονομία της εξασθενεί, καθώς οι αλλοδαποί , δουλεύοντας σε καθεστώς παρανομίας , σπάνια αποδίδουν φόρους για τα εισοδήματα τους και στέλνουν εμβάσματα στις χώρες καταγωγής τους , για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.
Επιπλέον εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλες τις κοινωνικές παροχές της χώρας, χωρίς να συμβάλουν αντίστοιχα στο κόστος τους.

Η Τουρκία , με αυτό το σχέδιο, σκοπεύει να αποικίσει την Ελλάδα με μουσουλμάνους και στη συνέχεια να επικαλεσθεί προβλήματα για δήθεν καταπίεση θρησκευτικών μειονοτήτων τουρκικής καταγωγής με απώτερο σκοπό να προσαρτήσει περιοχές , που την ενδιαφέρουν οικονομικά ή στρατηγικά.

Για να πετύχουν την επιδίωξη τους γρηγορότερα και χωρίς προβλήματα απελάσεων, διαπραγματεύθηκαν με την ΕΕ να αποκτήσουν οι τούρκοι υπήκοοι δικαίωμα ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη χωρίς βίζα, αναλαμβάνοντας συγχρόνως την υποχρέωση να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια αξίας 6 δις ευρώ.

Αλλά οι Ευρωπαίοι δεν τήρησαν τη συμφωνία και δεν πλήρωσαν το αντίτιμο.
Επιπλέον έθεσαν υπερβολικούς όρους για να παραχωρήσουν το δικαίωμα ταξιδιών στους Τούρκους χωρίς βίζα.

Ο κος Ερντογάν κατάλαβε ότι τον κορόιδεψαν οι Ευρωπαίοι.

Και τώρα απειλεί την Ελλάδα, αμφισβητώντας αρχικά τη συνθήκη της Λωζάννης.
Η συνθήκη της Λωζάννης θα μπορούσε να γίνει χρήσιμη στους Ευρωπαίους, δίνοντας τους νομικό έρεισμα για μαζική και αναγκαστική απέλαση των μουσουλμάνων μεταναστών από τις χώρες τους.
Αυτό έγινε στην ουσία με τη συνθήκη της Λωζάννης στην Ελλάδα και την Τουρκία το 1923.

Το Ελληνικό στοιχείο απελάθηκε μαζικά από τη χώρα καταγωγής του με βάση μόνο τη θρησκεία του από την κυβέρνηση μίας εχθρικής χώρας (Τουρκία) με τις ευλογίες των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων, που συνέταξαν και υπέγραψαν την επαίσχυντη αυτή συνθήκη, που εφαρμόσθηκε μόνο στους υπηκόους άλλων χωρών και όχι βέβαια στους ίδιους.

Μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί "νόμιμα" και στο μέλλον, όταν προκύψει τρομοκρατική απειλή ή πόλεμος με μουσουλμανική χώρα.

Η ιστορία προβλέπεται σύντομα να επαναληφθεί από την Τουρκία.

Θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτή τη φορά τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες, που φιλοξενεί στα σύνορα της με τη Συρία, για να αλώσει πληθυσμιακά την Ευρώπη, πλημμυρίζοντας πρώτα μ' αυτούς την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου.

Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, πλην Γερμανών, κατάλαβαν το σχέδιο και έκλεισαν τα σύνορα τους
Δυστυχώς όμως η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν βλέπει την παγίδα, γιατί ασχολείται σαν τον ποντικό με το "τυράκι" της χρηματικής βοήθειας των Ευρωπαίων για την "περίθαλψη" των μεταναστών στα hot spot.

Το παρακάτω διδακτικό βίντεο δείχνει τι παθαίνουν οι ποντικοί, που παίζουν με το τυρί...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail