Περί μεταναστευτικού, προτεραιοτήτων, και τρόποι επίλυσης

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Πρώτον, δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα με συνομωσιολογίες, δίνεις απλά την δυνατότητα να σε γελοιοποιήσουν. 

Πρόσφυγες υπάρχουν, δεν είναι η πλειοψηφία και δεν είναι όλοι μουσουλμάνοι. Πρόσφυγες είναι οι Γιεζίντι όχι οι Πακιστανοί ή οι Μπαγκλαντεσιανοί. 

Κυρίαρχη απαίτηση θα πρέπει να είναι ο διαχωρισμός, ο οποίος είναι ξεκάθαρος στο διεθνές δίκαιο, και αναφαίρετο δικαίωμα των προσφύγων.

Όχι, δεν είναι το ίδιο η πάνω από 100 χρονών Γιεζίντι που έσωσε δυο ορφανά Αρμενόπουλα την περίοδο της γενοκτονίας, και έγινε πρόσφυγας στη δύση της ζωής της επειδή το ισλαμικό κράτος έκανε τα πάντα για να εξαφανίσει τους Γιεζίντι, δολοφονώντας τους άνδρες αν δεν αλλαξοπιστούσαν και πουλώντας τα γυναικόπαιδα σαν σκλάβους, με τον σουνίτη Πακιστανό που πιθανότατα οι απόψεις του διαφέρουν μόνο σε τεχνικές λεπτομέρειες από αυτές του ισλαμικού κράτους, που δεν είναι ούτε εξωγήινοι ούτε δημιουργήματα κακών ξένων, πρώην στελέχη του Σαντάμ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ηγεσίας της ISIS.

Στο Πακιστάν οι μειονότητες διώκονται, η μείωση του αριθμού των ινδουιστών και τα επανειλημμένα πογκρόμ εναντίον των χριστιανών για δήθεν βλασφημία, καθώς και η κατοχή του Βελουχιστάν μιλάνε από μόνα τους.

Από αίτημα… Κυρίαρχο αίτημα θα πρέπει να είναι η διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη για τα κονδύλια των ΜΚΟ, καθώς και η απαίτηση για λογοδοσία των ΜΚΟ (πόσα λεφτά πήραν, από πού, και πως διατέθηκαν) καθώς και η δημοσιοποίηση των ονομάτων πολιτικών, δημοσιογράφων και συγγενών τους που επωφελούνται καθ οιονδήποτε τρόπο από το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Ανθρωπιστής -έστω και ιδεοληπτικός- είσαι όταν δεν κερδίζεις λεφτά με βάση το κεφάλι, και έτσι ξέρεις να σέβεσαι την τραγωδία των προσφύγων, που το θέμα τους δεν είναι αν θα επιβιώσουν έστω και φτωχικά στην γη τους αλλά να μην τους σκοτώσει ο γείτονας επειδή τους θεωρεί οπαδούς του διαβόλου, περίπτωση Γιεζίντι και πάλι.

Ο πραγματικός ανθρωπιστής είναι αυτός που καταλαβαίνει τον πόνο των προσφύγων, τους φιλοξενεί ώσπου να ελευθερωθεί η πατρίδα τους, και φωνάζει για την διεθνή υποχρέωση να βοηθηθούν στο ξαναχτίσιμο της και να διασφαλιστεί η ασφάλεια της. Είναι αυτός που αγωνίζεται για να σταματήσουν οι νταβατζήδες να λυμαίνονται τις χώρες των παράνομων μεταναστών και για την υποστήριξη των δημοκρατιών στις χώρες τους.

Στο Αφγανιστάν και γυναίκες πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν εναντίον των Ταλιμπάν. Ποιός απαιτεί σωστή κατανομή της διεθνούς βοήθειας στο Αφγανιστάν ώστε να νικηθούν οι Ταλιμπάν και να μπουν τα θεμέλια ώστε το Αφγανιστάν να γυρίσει πίσω -πριν Ρώσοι και Αμερικανοί το διαλύσουν- όταν προχωρούσε αργά σ έναν ελπιδοφόρο δρόμο;

Υπάρχουν και ισλαμιστές πρόσφυγες, που και πάλι το διεθνές δίκαιο μας παρέχει κάθε δικαίωμα να μην γίνουν δεκτοί. Αυτοί που επιτέθηκαν σε Γιεζίντι σε στρατόπεδα είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα.

Καλό είναι λοιπόν οι συνομωσιολογίες να μείνουν στην άκρη, η πραγματικότητα τα δείχνει όλα μόνη της. Οι συνομωσιολογίες υπηρετούν το σύστημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνουν οι ψευτοανθρωπιστές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail