Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης βούτηξε στο Ποτάμι χωρίς να ξέρει μπάνιο

Του Στρατή Μαζίδη

Η απάντηση στον τίτλο θα μπορούσε να είναι επειδή δε γνωρίζει μπάνιο και να το κλείσουμε εδώ. Ωστόσο η περίπτωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την αναλύσουμε.

Ο Θεοδωράκης έπιασε εγκαίρως τον παλμό της κοινωνίας, ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία είναι ένα θνησιγενές κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ζει όσο ακόμη είναι εν ζωή οπαδοί του Ανδρέα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ (που ούτε εκείνος έπειθε προ δύο ετών) θα φθαρεί ταχύτατα λόγω των υποσχέσεών του (όπως και έγινε). Συνεπώς κάτι καινούριο και φρέσκο τρόπο εισαγωγής στα πράγματα θα μπορούσε να έχει μεγάλη τύχη.

Η αλήθεια είναι ότι αν ακούσει κανείς τον Σταύρο Θεοδωράκη να μιλάει σε μια εκπομπή, σε λίγα, αν και ουσιωδέστατα θα διαφωνήσει μαζί του. 

Ωστόσο μόνος του πνίγηκε στο Ποτάμι που ο ίδιος έφτιαξε περισσότερο βαθύ από όσο μπορούσε να πατήσει.

Το πρώτο σοβαρό μειονέκτημα του Ποταμιού υπήρξε ο ίδιος του ο αρχηγός λόγω προϊστορίας σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό χώρο. Εντούτοις θα μπορούσε να αντιστραφεί αν είχαν δουλέψει σωστά όλα τα υπόλοιπα. Ο Θεοδωράκης όμως τα έκανε όλα όσο χειρότερα μπορούσε.

Εν προκειμένω έφτιαξε ένα Ποτάμι στο οποίο άρχισε να κολυμπά κάθε καρυδιάς καρύδι. Αν οι ΑΝΕΛ ήταν το όχημα να διασωθούν κάποιοι πολιτικά το 2012 έχοντας φύγει από τη ΝΔ, κόμμα-τρόλεϊ τους είχαμε ονομάσει σε ανάλυσή μας στη Freepen.gr, το ίδιο ισχύει και για το Ποτάμι.

Στο Ποτάμι βρέθηκαν τα ορφανά της ΔΗΜΑΡ όπως ο Λυκούδης, η Μάρκου και ο Ψαριανός, οι φιλελεύθεροι της Δράσης αλλά και άνθρωποι που μεσουράνησαν κατά τη σημιτική περίοδο.
Σε αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα φρέσκο ψάρι αποκλείεται να ψαρέψεις διότι το κακό δεν είναι η συμπόρευση ανθρώπων με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά επαγγελματιών της πολιτικής.

Το δεύτερο σφάλμα του υπήρξε η "προοδευτική" του θέση σε διάφορα ζητήματα και εθνικά θέματα, απαγορεύοντας έτσι σε αρκετό κόσμο να βουτήξει στο Ποτάμι.

Ένας τρίτος παράγοντας είναι η υπεροψία του Θεοδωράκη. Ένας άκαπνος πολιτικός επιζητούσε με το καλημέρα να μπει ως τρίτη δύναμη στη Βουλή με το σπρώξιμο του μιντιακού κατεστημένου. Τελικά παρά την υπερπροβολή του στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και με τη Χρυσή Αυγή αποκλεισμένη / φυλακισμένη, κατάφερε να έρθει τέταρτος. Η εκλογική αυτή επίδοση ήταν εξαιρετική, ωστόσο ο αιθεροβάμων Θεοδωράκης έβαλε πιο ψηλά τον πήχυ και έτσι πέρασε από κάτω. Έκτοτε ξεκίνησε η ταχεία φθορά του.

Ο μόνος στόχος του Ποταμιού έπρεπε να είναι η είσοδος στη Βουλή ώστε η τέταρτη θέση του να παρουσιαστεί ως επιτυχία. Επιπλέον, είτε αληθώς είτε όχι, επικράτησε μια εικόνα ενός κόμματος που το ήθελαν οι Γερμανοί με κύριο εκφραστή το Μάρτιν Σουλτς και το οποίο έσκουζε γιατί ο Τσίπρας προτίμησε τον Καμμένο από αυτό.

Κι ενώ το Ποτάμι άρχισε να στερεύει, πάμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όπου ο Θεοδωράκης απευθυνόμενος στο σποτάκι του στους ανέργους έλεγε:

«Είσαι άνεργος;»

Κι εκεί που περιμένεις να ακούσεις κάτι, η συνέχεια ήταν:

«Δώσε στο Ποτάμι 10%».

Τι έδωσε τελικά ο κόσμος στο Ποτάμι, είναι γνωστό.

Ο Θεοδωράκης πέτυχε δίχως να συγκυβερνήσει, να φθαρεί περισσότερο και από τον Καμμένο. Είχε την ευκαιρία του αλλά απόδειχθηκε πως δεν το έχει. Πάρα ταύτα όχι μόνο επιμένει, αλλά επιθυμούσε να διεκδικήσει να βρεθεί επικεφαλής ενός νέου σχήματος στην υποτιθέμενη κεντρο-αριστερά για να το ρίξει στα βράχια κι αυτό.

Συνεπώς κλείνουμε όπως ξεκινήσαμε. Ο Σταύρος Θεοδωράκης βούτηξε χωρίς να ξέρει μπάνιο. Η δική του Πάμελα Αντερσον, η Φώφη (ναι ξέρω, καμία σχέση) ως ναυαγοσώστρια αρνήθηκε να τον σώσει. Κορόιδο είναι να της φάει την πολιτική της προικούλα της;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail