Η Ουγγαρία έτοιμη να πει το δικό της ΟΧΙ και να τινάξει στον αέρα την Ε.Ε.

Freepen.gr - Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ουγγρικό Δημοψήφισμα σχετικά με την αποδοχή ή μη των ποσοστώσεων για την κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 80% εξ όσων είπαν ότι θα ψηφίσουν θα ταχθεί εναντίον των ποσοστώσεων της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων ενώ η προσοχή εστιάζεται στο ποσοστό συμμετοχή καθώς απαιτείται να ξεπεράσει το 50% για να θεωρηθεί έγκυρο.
 
Η διαφαινόμενη επικράτηση του ΟΧΙ αναμένεται να ενισχύσει τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έκλεισε τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας υψώνοντας φράκτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα και αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Ο Ορμπαν έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της προστασίας της φυσιογνωμίας των ευρωπαϊκών εθνών και των πληθυσμών τους ενώ σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ουγγρική εφημερίδα Magyar Idők σημείωσε:

«Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι επαφίεται μόνο σε εμάς, τους ευρωπαίους πολίτες, είτε να αναγκάσουμε την Ένωση να λογικευτεί ή να την αφήσουμε να αυτοκαταστραφεί»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail