«Θέμα χρόνου για την Ιταλία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη»

Freepen.gr - «Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την ευρωζώνη είναι μόνο θέμα χρόνου. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ» δηλώνει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt και βάζει κυριολεκτικά φωτιά λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αναζωπύρωση της ιταλικής τραπεζικής κρίσης.

Ο πρώην πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo) του Μονάχου εκτιμά πως «η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο» και αυτό γιατί «η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική».

Ο Ζιν σχολιάζει πως δεν επιθυμεί ότι την έξοδο της Ιταλίας με τη βαριά βιομηχανία από το κοινό νόμισμα, ωστόσο αυτό αποτελεί στόχο του "ιταλικού κατεστημένου" ενώ υπογραμμίζει το υψηλό ποσοστό που συγκεντρώνει ανάμεσα στους Ιταλούς η επιστροφή στη λιρέτα.

Αυτήν την στιγμή στην Ιταλία η ανεργία στους νέους αγγίζει το 40%, ο αριθμός των πτωχεύσεων αυξάνεται διαρκώς και η οικονομία παράγει πλέον 22% λιγότερα σε σχέση με τα χρόνια πριν την κρίση.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:49 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.