Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η Αυγή με τη δημοσκόπησή της για να σώσει τον Αλέξη από την πλήρη κατάρρευση;

Του Στρατή Μαζίδη

Προάγγελο πιθανών σημαντικών πολιτικών εξελίξεων αποτελεί η δημοσκόπηση της Public Issue για την φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Αυγή".

Στην έρευνα καταγράφεται μεταξύ άλλων ότι:

> Το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ εννιά στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης.

> Η ΝΔ επικρατεί με σχεδόν 20 μονάδες στο μέτωπο του καταλληλότερου πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

> Το 51%  εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές

> Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% προκρίνει ως καταλληλότερο το δικομματικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Το ενδιαφέρον είναι πως στην έρευνα δεν υπάρχει μέτρηση πρόθεσης ψήφου ωστόσο αν κρίνουμε από τα παραπάνω μεγέθη τα οποία είναι αντίστοιχα των υπολοίπων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα, θα κυμαίνονται λογικά στα ίδια επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα της Αυγής είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως δεν έρχεται τυχαία ή αυθόρμητα. Ένα φιλοκυβερνητικό έντυπο μιας τέτοιας κυβέρνησης δε δημοσιεύει από σύμπτωση μια δυσμενέστατη έρευνα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Πιθανότατα στρώνεται σιγά σιγά το χαλί που θα μας οδηγήσει σε εκλογές; Ενδεχομένως εκεί να αποσκοπεί και ο φημολογούμενος ανασχηματισμός. Να προσδώσει μια πνοή, μια εικόνα φρεσκάδας στην κυβέρνηση και σύντομα σχετικά να οδηγηθούμε στις κάλπες. Ωστόσο δύσκολα πλέον η κοινωνία ανταποκρίνεται στα παλιά πασοκικά τερτίπια των ανασχηματισμών, λες και αναλαμβάνει καινούρια κυβέρνηση.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, η εφημερίδα να θέλει να περιορίσει την ούτως ή άλλως εκτενή ζημιά για το ΣΥΡΙΖΑ μέσω της προσφυγής στην κάλπη πριν λάβει ολοκληρωτική διάσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail