Αυτό είναι το έξυπνο τρικ για να μη «μαυρίζουν» τα φρούτα σου

Τα φρούτα αποτελούν ένα σημαντικό γεύμα μέσα στη μέρα σου, εάν θέλεις ο οργανισμός σου να λειτουργεί φυσιολογικά. Δεν χρειάζεται φυσικά, να αναφέρουμε τα οφέλη, που μπορείς να πάρεις από τα φρούτα, θυμήσου όμως, πως πρέπει να τρως τουλάχιστον ένα την ημέρα.

Τι γίνεται όμως, όταν εσύ θέλεις να πάρεις τα φρούτα σου στο γραφείο και όντας βιαστική το πρωί τα κόβεις από την προηγούμενη μέρα κι έχουν μαυρίσει; Όχι, προς θεού και δεν τα πετάς.

Για αυτή την πρώτη φορά μπορείς να τα φας κι έτσι δεν έχουν πάθει κάτι, που θα σου προκαλέσει πρόβλημα. Ωστόσο, εάν εσύ θες να τα κόβεις και να τα καταναλώσεις μετά από κάποιες ώρες (στο γραφείο δηλαδή) για να μην τη ξαναπατήσεις μπορείς να στύψεις λίγο λεμόνι από πάνω, όχι πολύ όμως, γιατί μπορεί να αλλοιώσεις τη γεύση τους.

Εάν πάλι δεν θέλεις να βάλεις λεμόνι υπάρχει κι άλλη μία λύση εξίσου πανεύκολη. Το μαύρισμα στα φρούτα -και τα λαχανικά- συμβαίνει εξαιτίας των πολυφαινολών οξείδασης, και το μέλι (ναι, ναι καλά άκουσες) περιλαμβάνει μια ένωση που εξουδετερώνει το ένζυμο αυτό και σταματάει το μαύρισμα.

Οπότε μπορείς να βάλεις σε νερό μία κουταλιά μέλι και να το ρίξεις πάνω από τα φρούτα σου. Έτσι ούτε τη γεύση τους θα χαλάσεις, ούτε θα μαυρίσουν!

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 9:46 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.