«Ξέρω τι σημαίνει μνημόνιο από πρώτο χέρι. Η ζωή μου χωρίζεται σε ένα πριν και μετά»

Στρατής Μαζίδης

Το παρακάτω οργισμένο μήνυμα μου έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η φίλη μου η Χρύσα. Έχω την αίσθηση πως αρκετοί αναγνώστες θα ταυτιστούν με την άποψή της. 

Τα λόγια της Χρύσας φανερώνουν τον άνθρωπο που πλέον αρχίζει να ξεπερνά τα όρια της αντοχής του.

Η Χρύσα είναι κι αυτή μια από τις ηρωίδες και τους ήρωες που ακόμη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο που ξέσπασε το 2010.

Μου ζήτησε να «σουλουπώσω» το κείμενό της. Αρχικά της είπα πως θα το κάνω, αλλά όταν το διάβασα άλλαξα γνώμη. Αν πειραζόταν, θα νοθευόταν η οργή, ο φόβος, η αγωνία, η αγανάκτηση και η κραυγή μιας γυναίκας που φωνάζει για να ακουστεί, μπας και ξυπνήσουμε.

Αγάντα Χρύσα!

Υπαρχουν μερες που η καρδια σπαει και μετα τη μαζευεις απο το πατωμα και την βαζεις παλι στην θεση της. Μια καρδια που εχει γινει σαν παζλ συναισθηματων και λειπουν κομματια του.

Ξερω τι σημαινει μνημονιο απο πρωτο χερι. Η ζωη μου χωριζεται σε ενα πριν και μετα. Πριν το μνημονιο και μετα το μνημονιο. Εξι χρονια αγωνας επιβιωσης, αγωνας να εισαι καλα, αμογελαστος, χαρουμενος για το παιδι σου. Μου εχουν συμβει αδιανοητα πραγματα ,εχω ζησει καταστασεις που δεν μπορει να φανταστει ανθρωπινος νους (ευχομαι να μην τα ζησει κανενας αλλος).

Ειναι κλισε..αλλα ναι! Η ζωη μου θα μπορουσε να ειναι βιβλιο. Οι ουδετεροι θα με πουν γραφικη. Οι νεοφιλελεδες θα πουν οτι οι λεξεις φτωχεια, πεινα, γενοκτονια Ελληνων ειναι λαϊκισμος. Εξι χρονια (περα απο τις πρωσοπικες μαχες μου...)ποναω για το αδικο!

Ποναω που ο Παπανδρεου με φοντο το Καστελοριζο μας πουλησε σε παγκοσμιους τοκογλυφους σαν κρεατα!

Ποναω που δεν μου ανηκει η χωρα μου!

Ειμαι υπερηφανη που ημουν στο κινημα των αγανακτισμενων και ας μας λενε κατι ασχετοι που δεν εχουν παρει χαμπαρι τι συμβαινει οτι οι αγανακτισμενοι ηταν γραφικοι! Οταν καποιοι τρωγαμε απο ματατζηδες ξυλο και δακρυγονα με το κιλο οταν ΕΠΡΕΠΕ (πχ..μεσοπροθεσμο) εκεινοι που μας κρινουν.. τοτε κοιμοντουσαν..και εμεις..οι "μαλακες" τρωγαμε ξυλο για τα δικαιωματα ΚΑΙ εκεινων!!

Και..τωρα.ενω περασαν τα χρονια και το μνημονιο εγινε μνημονια..αντι να σοβαρευτουμε, αντιδρασουμε, επαναστατησουμε (δεν ξερω πως) δεν εχω διδαχθει πως γινεται μια επανασταση..και δεν θελω να φανω σαν οψιμη επαναστατρια. Αντι λοιπον να σοβαρευτουμε..μερικοι καραμαλακες, κομματοσκυλα τσακωνονται για το ποιος εφερε το μεγαλυτερο μνημονιο. Το τριτο το μακρυτερο κτλ...ρε ΓΙΔΙΑ τι ειναι τα μνημονια για να τα συγκρινουμε? Πεη? Παιζεται σαν εφηβακια ποιος τον εχει μεγαλυτερο?Εχετε βγαλει τσουτσουνομετρο και μνημονιομετρο και μετρατε;

Εχετε την πολυτελεια να συγκρινεται μνημονια ενω μας σκοτωνουν;

Οι καρκινοπαθεις ειναι παραπλευρες απωλειες πολεμου..στα δημοσια νοσοκομεια υπαρχει το χαος! Πηγαινει ο ανθρωπος που θελει να ζησει να παλεψει τον καρκινο και του λενε..ελα εξι μηνες μετα για χημειοθεραπεια! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; Ο καρκινος θα περιμενει εξι μηνες; Ο Αγιος Σαββας εδω και 3χρονια περιπου κλεινει.. Σιγα-σιγα..κλεινουν κλινικες του και γενικα στα δημοσια νοσοκομεια, τα μηχανηματα αξονικοι τομογραφοι, μαγνητικοι ειναι σε αθλια κατασταση..δεν τους κανουν συντηρηση κτλ..Απο οσο ξερω η καρδιοχειρουργικη παιδιατρικη κλινικη του παιδων υπολειτουργει. Ενεα παιδια εχουν πεθανει λογο αναμονης, ή..γιατι οι γονεις δεν ειχαν χρηματα για ιδιωτικο νοσοκομειο!

Συμβαινουν τα αδιανοητα στην χωρα μας και υπαρχουν ακομη καραγκιοζηδες, ανθελληνες, ξεπουλημενα κομματοσκυλα που ΤΟΛΜΑΝΕ να λενε οτι μας αξιζε το μνημονιο !

Πως το λες αυτο ρε σιχαμα;

Εχεις ζησει το ταβανι να γινεται πατωμα;

Εχεις ζησει χωρις θερμανση εξι χρονια;

Εχεις ζησει με την ανασφαλεια να σου παρουν το σπιτι;

Εχεις ζησει ρε μαλακα παρτακιστη με τον φοβο να μεινεις αστεγος;

Εχεις απολυθει να νιωσεις πως ειναι να σε πετανε σαν σκουπιδι;

Εχεις νιωσει στο πετσι σου τον πονο της ανεργιας? Το συναισθημα οτι εισαι αχρηστος;

Εχεις δει δικο σου ανθρωπο που τον εκβιαζουν οτι αν δεν βαλει την δοση της ρυθμισης θα βγαλουν εκτος ασφαλιστικου ταμειου την γυναικα της ζωης του που παλευει τον καρκινο; Να μην εχει τα χρηματα και δυο μερες πριν την προγραμματισμενη χημειοθεραπεια να μενει εκτος ταμειου; Χωρις χημειοθεραπεια? Παρεμποδιση θεραπειας αρα προσπαθεια δολοφονιας. Εχεις δει αυτον τον ανθρωπο να σαλταρει απο το οικονομικο αδιεξοδο και τον εκβιασμο και τελικα να κανει αποπειρα αυτοκτονιας; Αυτον τον ανθρωπο θα τολμησεις να τον πεις δειλο, γραφικο, υπερβολικο;

Αυτο δεν ειναι γενοκτονια; Ο ψυχολογικος πολεμος ΔΕΝ σκοτωνει;

Ξερεις βρε ανθελληνικο αρχιδι τα ορια και τις αντοχες του καθε ανθρωπου; Ρε ΣΚΑΤΟΕΛΛΗΝΑ με εχεις κανει να εχω σιχαθει την υπαρξη μου που δεν μπορω να κανω κατι..να αντισταθω!! ΕΣΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ δεν με αφηνεις να αμυνθω για την ζωη μου!! ΕΣΥ!!ΕΣΥ που επελεξες την πελατειακη σχεση ψηφοφορου και πολιτικων! Βισματολαγνε, ΕΣΥ πλεον φταις οχι οι πολιτικοι! ΕΣΥ ακομη συντηρεις το σαπιο συστημα για τα συμφεροντα σου! Πες ρε αναισθητε Ελληνα που ζεις στην κοσμαρα σου και δεν βλεπεις τι συμβαινει διπλα σου.. ναι;;

Μας αξιζε το μνημονιο;
Μας αξιζει ο θανατος;
Η γενοκτονια;
Η ασυδοσια και τυφλη πουλημενη δικαιοσυνη;

Σημερα ποναω ρε πουστη κριτη των παντων..ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ!!!!Γιατι σημερα..εβαλαν χερι, βρωμισαν τις μνημες μου, τις αναμνησεις μου!! Μεγαλωσα μαζι με την πρωτη μου ξαδερφη ηταν η αδερφη που δεν ειχα..και λατρευα τους παππουδες της σαν δικους μου!! Τους λατρευα! Η γιαγια Ειρηνη ηταν παντα μια αγκαλια και σταθεροτητα για εμενα.. Δουλευε σκληρα στα αμπελια της μαζι με τον αντρα της..τον παππου Χρηστο!! Δουλεψαν μια ζωη σαν σκυλια! Ξυπναγαν απο τις πεντε το πρωι και επεστρεφαν νυχτα! Ειχαν καθαρη ψυχη! Μονο τα χερια τους ηταν βρωμικα και πληγιασμενα απο την δουλεια! Η γιαγια Ειρηνη! Ποσο την αγαπουσα! Ακομη την θυμαμαι να βαζει στον χτιστο φουρνο στον κηπο της το φαγητο της ημερας! Ακομη θυμαμαι να μοσχομυριζει το ψωμι που ετοιμαζε 4 το πρωι! Ο παππους Χρηστος η γιαγια Ειρηνη!!Με τις κοτουλες τους, τα κατσικακια τους, στα χωραφια ολη μερα και με το χαμογελο ολη μερα!!

Ηρεμοι,γαληνιοι ανθρωποι που εκαναν τα παντα για τα παιδια τους!Ο παππους Χρηστος πεθανε πριν 20 χρονια!Η γιαγια Ειρηνη πεθανε δεκα χρονια μετα!Παντα χαμογελαστη..γαληνια...Εδω και χρονια κατοικουν στο κοινο τους μνημα...Σημερα λοιπον βολεμενε παρτακιστη,ουδετερε φλωρε..Σημερα το παιδι τους (ο θειος μου) ελαβε χαρτι απο την εφορια οτι οι ΝΕΚΡΟΙ γονεις του χρωστουσαν για το σπιτι τους 400 ευρω και επειδη δεν πληρωθηκε ποτε το ποσο.. με το προστιμο εφτασε 1.200 ευρω!! Εστειλαν χαρτι απο την εφορια οτι επειδη χρωστανε οι νεκροι γονεις του 1,200 θα κανουν προσημείωση στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!! Στο πατρικο του!Δεν του ειχε ερθει ΠΟΤΕ καμια ειδοποιηση για οφειλη! ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΟΚΚΑΛΑ!! Φορολογουν οστα!! Φορολογουν τους νεκρους μας! Ο Θειος μου εχει ανευρισμα στην καρδια και απο την στεναχωρια πηγε νοσοκομειο. Η θεια μου ειναι με ηρεμιστικα! Αν πεθανει ο θειος μου απο αυτο το γεγονος ποιος θα πληρωσει την ευθηνη;; ΚΟΡΑΚΙΑ! Πηγατε στο μνημα των παπουδων μου και το σκαψατε για να μαζεψετε ευρω για να συνεχισουμε να ειμαστε ΕυρωΠΕΗ!;; Ριξατε την λασπη της ξεφτιλα σας πανω στον ταφο τους!Αυτα!!Συνεχιστε να συγκρινετε μνημονια!Συνεχιστε να στηνεστε στα τεσσερα για μια θεση στο δημοσιο!Συνεχιστε να λετε οτι μας αξιζει ολο αυτο που ζουμε!Σημερα ποναω πολυ αλλα παραλληλα νιωθω πιο δυνατη απο ποτε γιατι νιωθω ΟΡΓΗ!!Δεν θα σας κανω την χαρη να νιωσω θλιψη!Η οργη μου ειναι η αντισταση μου!Παραμενω ΕΔΩ για να φτυνω τα καθικια που μας σκοτωνουν!!Καλη αναπαυση παππου Χρηστο και γιαγια Ειρηνη..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail