Ένα βήμα πιο κοντά στον Αρμαγεδδώνα μας πάει ο Ομπάμα - Μελετά ακόμη και βομβαρδισμό του Συριακού Στρατού

Στρατής Μαζίδης

Ένα βήμα πιο κοντά σε έναν παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να μας οδηγήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του πρακτορείου Reuters.

Αξίζει να θυμίσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του σύριου προέδρου Ασαντ ότι στην πραγματικότητα στη Συρία αναμετρώνται η Ρωσία με τις ΗΠΑ, κάτι που όπως έχουμε αναλύσει στη Freepen.gr διεξάγεται από την πλευρά του Λευκού Οίκου με έναν καμουφλαρισμένο τρόπο όπως:

- το να κατευθύνονται οι Κούρδοι να προκαλούν εχθροπραξίες στη Χασάκα με το στρατό
- να εξοπλίζονται οι μετριοπαθείς αποκεφαλιστές
- να πραγματοποιούνται επιχειρήσεις false flag

Ωστόσο το Reuters αναφέρει πως ο Ομπάμα συζήτησε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Συμβούλιο του Εθνικής Ασφάλειας (NSC) στην Ουάσιγκτον το ενδεχόμενο να χτυπηθεί ο Συριακός Στρατός, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκληρωτική απελευθέρωση του Χαλεπίου, κρατά στο Ντέιρ Εζόρ και συνεχίζει με σταθερά βήματα να καθαρίζει το νότο.

Συγκεκριμένα ο Ομπάμα εξετάζει την αύξηση της συμμετοχής των ΗΠΑ στη Συρία, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους για να επιτεθεί στην κυβέρνηση της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ραντάρ, βάσεις αντιαεροπορικών πυραύλων καθώς και αποθήκες πυρομαχικών.

Επίσης φαίνεται να αναθερμαίνεται η ιδέα μιας συγκαλυμμένης στρατιωτικής επιχείρησης που θα αποφύγει την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το σενάριο μιας περαιτέρω ενίσχυσης των δήθεν μετριοπαθών ισλαμιστών παραμένει στο τραπέζι, ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος τα προηγμένα όπλα να καταλήξουν στα χέρια άλλων τζιχαντιστικών ομάδων.

Πάρα ταύτα αυτό που προβληματίζει και φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη προς ώρας σε απευθείας αμερικανικές επιδρομές κατά του συριακού στρατού είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη εμπεριέχει τον κίνδυνο της άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Εντούτοις οι ΗΠΑ φαίνεται πως δεν εγκαταλείπουν τα όποια σχέδιά τους για την πολύπαθη Συρία παρά το ότι δεν τους έχει βγει τίποτε.

Άραγε μέχρι που προτίθενται να οδηγήσουν τα πράγματα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail