Ξεσηκώνονται και στη Κω για τα προσφυγόπουλα στα σχολεία - Προλέγουν δυναμικές κινητοποιήσεις

Freepen.gr - Μετά το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και τη Φιλιππιάδα, τώρα και στην Κω και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Β. Καραγιάννη εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση σχολικών κτιρίων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και παιδιών παρανόμων μεταναστών που βρίσκονται στο νησί.

Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων σημειώνουν πως:

«όλα τα παιδιά δικαιούνται εκπαίδευσης, και τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος των προσφυγόπουλων και μεταναστών στην εκπαίδευση»

αλλά:

«η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες και ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής και περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους».

Επιπλέον υπογραμμίζεται η απουσία εκπαιδευτικών υποδομών ενώ κάνουν δύο προτάσεις:

α. όσοι έχουν ανάγκη εκπαίδευσης να μεταφέρονται σε μόνιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα,

β. για κάλυψη προσωρινών αναγκών συμφωνούν με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μεταναστών αλλά μέσα στους χώρους των hotspot

Τέλος επισημαίνουν ότι «σε περίπτωση που αγνοηθούν οι προτάσεις μας, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail