Μια (σχεδόν) μυστική αποστολή των Ιρανών στην Αθήνα

Στην Αθήνα έφτασε η μεγαλύτερη ιρανική αποστολή που έχει επισκεφθεί ποτέ δυτική χώρα με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων με Ελλάδα και Ευρώπη.

Ήρθαν χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως τίποτα, στην Αθήνα. Ηταν η πιο μεγάλη ιρανική αποστολή, που έγινε ως τώρα σε δυτική χώρα, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, καθώς αποτελούνταν από τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων ιρανικών τραπεζών και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας! Οι εδώ επαφές τους είχαν «κλειδώσει» πολύ πριν γίνει το ταξίδι. Ποιους είδαν;

α) τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ),

β) τους επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, αλλά και της Τράπεζας Αττικής

γ) τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και

δ) κυβερνητικούς παράγοντες.

Μερικές μέρες μετά την πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού, ρωτήσαμε να μάθουμε γιατί όλα έγιναν περίπου εν κρυπτώ. Η απάντηση που πήραμε;

Διότι υπάρχει πάντα ο φόβος των αμερικανικών κυρώσεων, που εξακολουθούν να ισχύουν σε βάρος του Ιράν (σσ έχουν αρθεί μόνο από την ΕΕ, αλλά οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει για πολύ αυστηρές κυρώσεις τις ευρωπαικές τράπεζες, σε περίπτωση που εγκανιάσουν συνεργασίες με την Τεχεράνη)

Αυτό που πάντως ενδιαφέρει είναι τι θέλουν οι Ιρανοί απ’ την χώρα μας. Απ’ ό,τι μάθαμε, οι προτεραιότητες τους είναι:

1. Μια ...τράπεζα, για να τους ανοίξει τον δρόμο στην Ευρώπη. Γι αυτό και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να «δουν» τη μη συστημική Τράπεζα Αττικής.

2. Τεχνογνωσία, γιατί σε επίπεδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν μείνει στις αρχές της δεκαετίας του ‘80
3. Πρόσβαση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...