Οι μισοί Ελληνες χρωστούν στην Εφορία - 487 κατασχέσεις την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο

Freepen.gr - Κάτι παραπάνω από τη μισή Ελλάδα έχουν καταστεί λόγω της σφοδρής υπερφορολόγησης οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία. Το δε σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτες οφειλές προς τις Εφορίες, αυξήθηκαν περίπου κατά 340.000 μέσα σε ένα μήνα. 

Συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτεμβρίου ανέρχονταν στα 4,37 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος Αυγούστου ο αριθμός του κυμαινόταν σε 4,03 εκατομμύρια.

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μέσα στον Σεπτέμβριο έμειναν απλήρωτα άλλα € 1,354 δις ευρώ χρέη από φόρους και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου. 

Ως εκ τούτου το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ΔΟΥ ξεπέρασε τα € 92,75 δις κι αντιστοιχεί σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 52% του ΑΕΠ!

Στον αντίποδα οι φορολογικές αρχές έχουν εξαπολύσει κύμα κατασχέσεων σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου. Το Σεπτέμβριο, οι ρυθμοί επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης αυξήθηκαν δραματικά αφού οι κατασχέσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου ανήλθαν σε 14.626 έναντι μόλις 39 τον Αύγουστο! Με άλλα λόγια ο περασμένος μήνας "έτρεχε" με 487 κατασχέσεις την ημέρα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail