Ραγδαίες εξελίξεις - Τα Tupolev Tu-22M3s ανάβουν μηχανές για Ιράν και φορτώνουν δωράκια για τους ισλαμιστές

Στρατής Μαζίδης

Ένα μήνα μετά τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Hamedan στο Ιράν από τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε για άλλη μια φορά να μεταφέρει μονάδες της στο συγκεκριμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη δυτική επαρχία του Ιράν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik,  Μόσχα και Τεχεράνη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να επιτραπεί η χρήση της αεροπορικής βάσης καθώς η τελευταία φορά διεκόπη κάπως απότομα βλέποντας αρκετοί πίσω από την τότε εξέλιξη την ιρανική θρησκευτική ηγεσία.


Στρατιωτική πηγή δηλώνει στο ρωσικό πρακτορείο πως:

«Θα χρειαστεί μια εβδομάδα ώστε τα στρατηγικά μεταγωγικά Antonov An-124 και Ilushin Il-76 να πραγματοποιήσουν δεκάδες πτήσεις για την προετοιμασία της βάσης του Hamedan ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν Sukhoi Su-34S, και Tupolev Tu-22M3s».

Το εύρος των εργασιών είναι εντυπωσιακό. Η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξει συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, φορτηγά καυσίμων, μονάδες παραγωγής ενέργειας, συστήματα ελέγχου και προ-ελέγχου πτήσεων και μια σειρά ακόμη εξοπλισμού.

Πιθανή επιστροφή της Μόσχας στο Ιραν θα αυξήσει της επιχειρησιακές της δυνατότητες σε μια εποχή όπου προφανώς έχει κατανοηθεί πλήρως το στρατηγικό λάθος της μερικής απαγκίστρωσης τον περασμένο Φεβρουάριο που έδωσε το δικαίωμα στις διάφορες ισλαμιστικές ομάδες να αναγεννηθούν.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η Μόσχα πραγματοποίησε πρόσφατα - και μετά από μήνες - νέες επιθέσεις από τα πολεμικά πλοία της στη Μεσόγειο ενώ η αναμενόμενη άφιξη του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών από τα ανοικτά της Συρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail