Όσοι μένουν κοντά σε hοt spot, προφανώς κάτι (δε) βλέπουν - Νέο "όχι" στα προσφυγόπουλα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Freepen.gr - Μετά το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και τη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, ένας ακόμη Σύλλογος Γονέων, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας- λέει «όχι» στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Σύμφωνα με το emvolos, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών του 1ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας και του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να μην δεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Η απόφαση της άρνησης υποδοχής προσφύγων μαθητών στα εν λόγω σχολεία ήταν σχεδόν ομόφωνη, πλην τεσσάρων θετικών ψήφων. Αμέσως μετά την ψηφοφορία, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βάνα Μπρουσκέλη – Δημητριάδου, δήλωσε στην κάμερα:

«Οι γονείς ομόφωνα, όσοι παρευρέθησαν, που είχαμε μεγάλη προσέλευση, αποφάσισαν όχι. Καθαρό όχι και χωρίς προϋποθέσεις».

Ο κ. Διαμαντόπουλος ξεκαθάρισε πως η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες - μαθητές, θα ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Όσοι μένουν κοντά σε καταυλισμούς, προφανώς κάτι βλέπουν και αυτό δεν είναι άλλο από το ανύπαρκτο κράτος το οποίο στερείται υποδομών και σωστών διαδικασιών για την ασφάλεια όλων.
 

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 3:11 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.