Πόλεμος νεύρων και πληροφοριών με κατασκοπεία πάνω από την αεροπορική βάση του Hmeimim

Freepen.gr - Ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon πέταξε κοντά στις μεσογειακές ακτές της Συρίας το Σάββατο, εκεί όπου δραστηριοποιείται η ναυτική δύναμη της Ρωσίας. Επιπλέον νοτιοανατολικά της Λαττάκεια, βρίσκεται η αεροπορική βάση Hmeimim που αποτελεί το στρατηγικό κέντρο της Ρωσίας στις επιχειρήσεις εναντίον της ISIL και άλλων τρομοκρατικών ομάδων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αεροσκάφος P-8A Poseidon, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και συλλογή πληροφοριών, απογειώθηκε από τη Σικελία. Το αεροσκάφος, με αριθμό 168.858 πέταξε για μία ώρα πάνω ακτές της Συρίας κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση και τις εγκαταστάσεις logistics στο λιμάνι Ταρτούς, νότια της Λαττάκεια.

Παρατηρητές πιστεύουν ότι τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ αύξησαν πρόσφατα τις πτήσεις τους πάνω από τη Συρία με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το συριακό στρατό και τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, στις 30 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου, ένα P-8A Poseidon που είχε απογειωθεί από τη βάση της Σιγκονέλλα στη Σαρδηνία είχε εντοπιστεί να πετά προς την περιοχή της ρωσικής αεροπορικής βάσης.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 6:56 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.