Πόλεμος νεύρων και πληροφοριών με κατασκοπεία πάνω από την αεροπορική βάση του Hmeimim

Freepen.gr - Ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon πέταξε κοντά στις μεσογειακές ακτές της Συρίας το Σάββατο, εκεί όπου δραστηριοποιείται η ναυτική δύναμη της Ρωσίας. Επιπλέον νοτιοανατολικά της Λαττάκεια, βρίσκεται η αεροπορική βάση Hmeimim που αποτελεί το στρατηγικό κέντρο της Ρωσίας στις επιχειρήσεις εναντίον της ISIL και άλλων τρομοκρατικών ομάδων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αεροσκάφος P-8A Poseidon, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και συλλογή πληροφοριών, απογειώθηκε από τη Σικελία. Το αεροσκάφος, με αριθμό 168.858 πέταξε για μία ώρα πάνω ακτές της Συρίας κοντά στη ρωσική αεροπορική βάση και τις εγκαταστάσεις logistics στο λιμάνι Ταρτούς, νότια της Λαττάκεια.

Παρατηρητές πιστεύουν ότι τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ αύξησαν πρόσφατα τις πτήσεις τους πάνω από τη Συρία με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με το συριακό στρατό και τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, στις 30 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου, ένα P-8A Poseidon που είχε απογειωθεί από τη βάση της Σιγκονέλλα στη Σαρδηνία είχε εντοπιστεί να πετά προς την περιοχή της ρωσικής αεροπορικής βάσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail