Μαρτυρία-ντοκουμέντο για το μακελειό στο Ντέιρ Εζόρ: Drones των ΗΠΑ πέταξαν ακριβώς πριν την επίθεση

Στρατής Μαζίδης

Μαρτυρία - ντοκουμέντο φιλοξενείται στο αραβικό δίκτυο almasdar μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Δαμασκού ότι ο συριακός στρατός υπέκλεψε ηχητική επικοινωνία ανάμεσα σε ισλαμιστές της ISIS και αξιωματικούς των ΗΠΑ πριν την αεροπορική επίθεση.

Ανώτερος αξιωματικός του 123ου Συντάγματος που δέχθηκε τα πυρά των μαχητικών του Συνασπισμού αποκαλύπτει με τον όρο της ανωνυμίας πως πριν την επίθεση είχαν προηγηθεί αρκετές πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τις θέσεις τους στο στρατηγικό όρο Jabal Thardeh.

Σε ερώτημα πως είναι σίγουρος ότι επρόκειτο για drones των ΗΠΑ η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Οι ρωσικοί στρατιωτικοί σύμβουλοι είχαν σχετική επικοινωνία με το Συνασπισμό πριν τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κατά τη διάρκεια των πτήσεων αυτών, οι τζιχαντιστές δέχονταν επίθεση από την 137η Ταξιαρχία στη θέση Tal Sannouf στο όρος Jabal Thardeh.

Εκείνη μάλιστα την ημέρα οι συριακές δυνάμεις είχαν τον πλήρη έλεγχο της οροσειράς αλλά και του λόφου Tal Kroum.

Συνεπώς οι ΗΠΑ δια των αεροσκαφών των άλλων χωρών που επιχείρησαν εκείνη την ημέρα, ήξεραν πολύ καλά ποιους βομβαρδίζουν. Πιθανότατα γνώριζαν και το γιατί, να χάσει ο στρατός τις θέσεις του στο Jabal Thardeh, να βρεθεί σε ευάλωτη θέση το στρατιωτικό αεροδρόμιο ώστε να μην υπάρχει συριακή παρουσία στην ανατολική επαρχία του Ντέιρ Εζόρ.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 3:30 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.