Κίνηση-ματ από τους Κούρδους στις ΗΠΑ; "Αν δεν αναγνωρίσετε την Ομοσπονδία μας στη Συρία, ξεχάστε μας για τη Ράκκα"

Στρατής Μαζίδης

Σε μια ηχηρή κίνηση προχώρησαν οι Κούρδοι της Συρίας συσχετίζοντας την όποια συμμετοχή τους σε πιθανή επιχείρηση για τη Ράκκα με την αναγνώριση της ομοσπονδίας της Ροζάβα και την απευθείας παροχή όπλων στηνYPG.

Συγκεκριμένα ο Hanifa Hussein, ανώτερο στέλεχος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΤΕv-DEM) δήλωσε σε δημοσιογράφους πως οι Κούρδοι είναι έτοιμοι να μετάσχουν σε πιθανή επιχείρηση στη Ράκκα:

"Αλλά πρώτα θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Ουάσιγκτον και τα μέλη του συνασπισμού θα αναγνωρίσουν την Ομοσπονδία μας, η YPG θα εξοπλιστεί άμεσα και θα κληθούμε ως Κούρδοι επίσημα στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη"

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει ένα σχέδιο για να εξοπλίσει άμεσα την YPG καθώς μετά την τουρκική επέμβαση διακινδύνευσαν την απώλεια της κουρδικής υποστήριξης σε πιθανή επιχείρηση κατάληψης της Ράκκα ΗΠΑ να χάσουν κουρδικού υποστήριξη για να καταλάβουν την πόλη της Raqqa.

Ο Jordan Matson, ένας Αμερικανός εθελοντής με τις κουρδικές δυνάμεις της Λαϊκής Μονάδες Προστασίας (YPG) στη Συρία, δήλωσε στο ARA ότι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του Ερντογάν από τις ΗΠΑ θα σταματήσουν ουσιαστικά τον πόλεμο κατά του ISIS αφού οι Κούρδοι δεν πρόκειται να δεσμευθούν για τίποτε όσον αφορά τη Ράκκα αν δεν κοπούν οι γραμμές ανεφοδιασμού της ISIS μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας.

Συνεπώς οι Κούρδοι αντιλαμβάνονται αυτό που έχουμε αναλύσει στη Freepen.gr ότι δηλαδή αποτέλεσαν ένα εργαλείο για τις ΗΠΑ, έναν αμερικάνικο στρατό που να εξυπηρετεί τους σκοπούς τους δίχως να έχουν κανέναν εχέγγυο ότι θα στηριχθούν μέχρι τέλος. Επιπλέον φαίνεται πως στάθμισαν τα όσα ακολούθησαν από την επίσκεψη Μπάιντεν στην Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail