Τούρκοι αστυνομικοί έπεσαν πάνω σε αρχαία μνημείο στην Προύσα - Η ιστορία τους φωνάζει: είστε ξένοι στα μέρη ετούτα!

Στρατής Μαζίδης

Αστυνομικές ομάδες ψάχνοντας να βρουν ένα κλεμμένο φορτηγό στην περιοχή Ιζνίκ της Προύσας ανακάλυψαν μια σαρκοφάγο σε έναν ελαιώνα του 2ου μ.Χ. αιώνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιστατικό έλαβε χώρα όταν η αστυνομία είδε μια εγκαταλελειμμένη ανασκαφή σε έναν ελαιώνα στην περιοχή Hisardere, πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Ιζνίκ.


Αμέσως ενημέρωσαν την χωροφυλακή κι αυτοί τους αρμόδιους στο Μουσείο του Ιζνίκ Μουσείο για να επιθεωρήσει το χώρο.

Οι αρχαιολόγοι από το μουσείο άρχισαν να σκάβουν για να αποκαλύψουν μια μαρμάρινη σαρκοφάγο, η οποία φέρεται να είναι από το δεύτερο αιώνα μ.Χ. Έχει δύο ακροκέραμα και στις δύο πλευρές, καθένα από τα οποία έχει πέντε κεφάλια λιονταριών και ζυγίζει έξι τόνους.

Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν πως η σαρκοφάγος θα αφαιρεθεί πλήρως από το έδαφος και στη συνέχεια θα εκτεθεί στο κοινό στο Μουσείο.

Μια άλλη σαρκοφάγος που ανήκει σε βασίλισσα βρέθηκε κοντά στην περιοχή πριν 10 μήνες. Είναι της ίδιας περιόδου και ζυγίζει επτά τόνους.

Η Ελληνική Ιστορία, αφού δεν την υπερασπίζεται κανείς, αναδύεται μόνη μέσα από τη Γη και φωνάζει στους Τούρκους πως είναι ξένοι στα μέρη ετούτα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail