Θερμή επαφή πολεμικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο - Ψυχολογικός πόλεμος από το Ιράν στις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ένας ακήρυχτος πόλεμος φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στον Περσικό Κόλπο ανάμεσα στις ναυτικές δυνάμεις του Ιράν και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters -επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες- πολεμικό πλοίο του Ιράν ανάγκασε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ να αλλάξει πορεία, καθώς πλησίασε πολύ κοντά σε αυτό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου και το ιρανικό πλοίο πλησίασε το αμερικάνικο σε απόσταση 100 γιάδρων (περίπου 90 μέτρα). 

Το αμερικανικό πλοίο προσπάθησε τρεις φορές να έρθει σε επαφή με το ιρανικό μέσω ασυρμάτου αλλά οι ιρανοί ουδέποτε ανταποκρίθηκαν.

Το Πεντάγωνο θεωρεί τη συμπεριφορά της ιρανικής πλευράς "ανασφαλή και αντιεπαγγελματική".

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμη αναφερθεί άλλες λεπτομέρειες ενώ νωρίτερα οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν για τον αριθμό των περιστατικών αυτού του είδους με τα ιρανικά πολεμικά πλοία. 

Φαίνεται πως το Ιράν επιθυμεί μέσω των πρακτικών αυτών να δημιουργήσει ένα ψυχολογικό κλίμα όσον αφορά το ποιος είναι το αφεντικό του Κόλπου.

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 10:16 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.