Θερμή επαφή πολεμικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο - Ψυχολογικός πόλεμος από το Ιράν στις ΗΠΑ

Freepen.gr - Ένας ακήρυχτος πόλεμος φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στον Περσικό Κόλπο ανάμεσα στις ναυτικές δυνάμεις του Ιράν και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters -επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες- πολεμικό πλοίο του Ιράν ανάγκασε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ να αλλάξει πορεία, καθώς πλησίασε πολύ κοντά σε αυτό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου και το ιρανικό πλοίο πλησίασε το αμερικάνικο σε απόσταση 100 γιάδρων (περίπου 90 μέτρα). 

Το αμερικανικό πλοίο προσπάθησε τρεις φορές να έρθει σε επαφή με το ιρανικό μέσω ασυρμάτου αλλά οι ιρανοί ουδέποτε ανταποκρίθηκαν.

Το Πεντάγωνο θεωρεί τη συμπεριφορά της ιρανικής πλευράς "ανασφαλή και αντιεπαγγελματική".

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμη αναφερθεί άλλες λεπτομέρειες ενώ νωρίτερα οι ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν για τον αριθμό των περιστατικών αυτού του είδους με τα ιρανικά πολεμικά πλοία. 

Φαίνεται πως το Ιράν επιθυμεί μέσω των πρακτικών αυτών να δημιουργήσει ένα ψυχολογικό κλίμα όσον αφορά το ποιος είναι το αφεντικό του Κόλπου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail