Σεούλ: Έχουμε σχέδιο πολέμου-αστραπή! Θα κάνουμε στάχτη την Πιονγιάνγκ! Θα τη σβήσουμε από το χάρτη!

Στρατής Μαζίδης

Οι Ενοπλές Δυνάμεις της Νότιας Κορέας έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο μαζικής προληπτικής επίθεσης εναντίον της Πιονγιάνγκ, το οποίο προβλέπει την καταστροφή της βορειοκορεάτικης πρωτεύουσας, αν η Βόρεια Κορέα αρχίσει να προετοιμάζει μια πυρηνική επίθεση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές του πρακτορείου Rёnhap.

Το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι αν το σχέδιο πράγματι υφίσταται και αν διαρρέει με σκοπό να εκφοβίσει καθώς επίσης ποιο θα είναι το κρίσιμο σημείο που θα κρίνει ότι η Πιονγιάνγκ άρχισε να σχεδιάζει πυρηνική επίθεση. 


Την Παρασκευή, οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας επιβεβαίωσαν την επιτυχία των πυρηνικών δοκιμών και δήλωσαν ότι μπορουν να αξοπλίσουνβαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό στρατό, η ισχύς της εκρηκτικής συσκευής θα μπορούσε να είναι 10 κιλοτόνοι.

Παράλληλα η Πιονγιάνγκ χαρακτηρίζει τις νέες κυρώσεις ως "ανέκδοτα" ενώ το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρήγκαν αναπτύχθηκε στα ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου.

US aircraft carrier Ronald Reagan

Η ίδια πηγή αναφέρει πως με βάση το σχέδιο ενός γρήγορου (blitzkrieg) πολέμου:

«Κάθε περιοχή της Πιονγκγιάνγκ, ιδιαίτερα εκείνες όπου βρίσκεται η ηγεσία της Βόρειας Κορέας, θα καταστραφεί εντελώς από βαλλιστικούς πυραύλους και εκρηκτικά βλήματα, τη στιγμή που η Βόρεια θα δείξει το παραμικρό σημάδι χρήσης των πυρηνικών όπλων. Με άλλα λόγια, η πρωτεύουσα του Βορρά θα μετατραπεί σε στάχτη και θα σβηστεί από τον χάρτη».

Σύμφωνα με άλλη πηγή του Rёnhap, η Νότια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει για αυτό το σκοπό πυραύλους εδάφους - εδάφους με βεληνεκές 300, 500 και 1000 χιλιόμετρα ενώ φαίνεται πως έχει συσταθεί ειδική στρατιωτική μονάδα με αποκλειστικό στόχο την καταστροφή της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας και την εκτέλεση ανταποδοτικών χτυπημάτων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail