Μητροπολίτης Πειραιώς: Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο, ο Φίλης πού ήταν; Δεν ελέγχει τι λέει...

Freepen.gr - Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Παιδείας και αρνητή της Ποντιακής Γενοκτονίας, Νίκου Φίλη, ύστερα από την πρωτοβουλία του να κηρύξει τον πόλεμο στην Ορθοδοξία.

Αυτή τη φορά η σκυτάλη πέρασε στο μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας κατά την Επταετία δήλωσε:

«Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολλή αγάπη στο πρόσωπό του, με τιμή και σεβασμό ρώτησε τι έκανε η Εκκλησία στην Δικτατορία. Λοιπόν, να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της Εκκλησίας, εγώ που ήμουν νέος φοιτητής ήμουν στο Πολυτεχνείο. Ερωτώ, ο κ. Φίλης πού ήταν;»

Σε αιχμηρό ύφος ο Μητροπολίτης Πειραιώς πρόσθεσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Φίλης δεν ελέγχει τι λέει... Δυστυχώς. Χωρίς φειδώ, χωρίς αυτοέλεγχο. Ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την ηθική έκπτωση του λαού μας. Αναφέρει ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν είναι όπως τα παρουσιάζει.»

Ο Σεραφείμ αναφέρθηκε επίσης και στα χρόνια της Κατοχής:

«Κατά την κατοχή η Εκκλησία έδωσε αιματηρές μάχες για να διασώσει το λαό, για να διασώσει τους Εβραίους συνέλληνες, τους μαχητές των συμμάχων που είχαν μείνει στην Ελλάδα»

Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.
on 8:11 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.