Επειδή το σανό δεν είναι μόνο συριζαίικο

Ελένη Παπαδοπούλου
Χθες ο Μητσοτάκης είπε ότι θα εξοικονομήσει 180 εκ. από τις αυξήσεις που πήραν οι δημόσιοι υπάλληλοι,αφού βέβαια μας είπε για αξιολογήσεις, μη απολύσεις κτλ.

Ξέρει ο Μητσοτάκης ποιοί πήραν αύξηση, η οποία σημειωτέον είναι πενιχρή και γίνεται σε βάθος τετραετίας; Να του πούμε λοιπόν. Αύξηση πήραν όσοι έλαβαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά μετά το 2010, όταν μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο και επί 6 χρόνια, αφού ουδείς έκανε αξιολόγηση, συμπεριλαμβανομένου του Μητσοτάκη, δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε από τον πάτο που μας κόλλησαν τότε. Οι μισθοί βέβαια των παλαιοτέρων που είχαν ελάχιστα θιχτεί και που δεν είχαν και προσόντα κρατήθηκαν μια χαρά υψηλά.

Οι Τσιπραίοι αξιολόγησαν βάσει τυπικών προσόντων, ανέβασαν σε μισθολογικά κλιμάκια ΜΟΝΟ τους έχοντες μεταπτυχιακά και διδακτορικά μετά το 2010, χωρίς να δώσουν όλο τον μισθό αυτό, αλλά το 1/4 της αύξησης κάθε χρόνο. Ητοι από 5-40 ευρώ τον μήνα.

Για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπήρξε μείωση στον μισθό των κλιμακίων, κάτι που δεν είχε κάνει ο Μητσοτάκης ως υπουργός και ως εκ τούτου για τους παλαιότερους ο μισθός είτε είναι ο ίδιος, είτε χαμηλότερος, αν δεν έχουν επιπλέον σπουδές. Δεν ξέρω. Είναι λάθος αυτό;

Ερχεται λοιπόν τώρα ο Μητσοτάκης να μας πει τα εξής:
1. Θα κάνω αξιολόγηση, αλλά....
2. Δεν θα κάνω απολύσεις
3. Θα κόψω τις αυξήσεις που δόθηκαν κατόπιν αξιολόγησης, άρα
4. Δεν αναγνωρίζω τα επιπλέον προσόντα των ΔΥ

Προκύπτουν λοιπόν οι εξής απορίες:
Τί ακριβώς νομίζει ο Μητσοτάκης ότι είναι η αξιολόγηση;
Για ποιόν λόγο δεν την έκανε 2 χρόνια που ήταν υπουργός;

Να σημειώσω δε ότι επί υπουργίας του, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη,ένα σωρό υπουργεία διατηρούσαν επιδόματα, τα οποία και δεν είχε κόψει. Να αναρωτηθώ το γιατί. Και να αναρωτηθώ αν δεν έχουν κοπεί ακόμη γιατί δεν ανέφερε ποτέ αυτές τις δαπάνες.

Κοινώς απέναντι σε έναν ρημαγμένο και δικαίως οργισμένο ιδιωτικό τομέα ο Μητσοτάκης προσφέρει άρτον και θεάματα με ανθρωποφαγίες. Με θύματα ΔΥ με αυξημένα προσόντα που τους είχαν στον πάτο για 6 χρόνια. Γιατί δεν θέλει να απολύσει, γιατί δεν θέλει να κόψει προνόμια, γιατί δεν θέλει να εξορθολογίσει.

Προσωπικά άνθρωπο που δεν αναγνωρίζει τους κόπους μου και τις προσπάθειες ανθρώπων που κοίταξαν να βελτιωθούν στην εργασία τους, αντί να τρέχουν με τους τενεκέδες τα λάδια στα βουλευτικά γραφεία, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω.

Και δεν μας είπε.Ολα ωραία αυτά με τα οικονομικά. Η Τρόικα συμφωνεί;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail