Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία! Μόσχα-Δαμασκός: Σκόπιμη επίθεση των ΗΠΑ-Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται τρομοκράτες

Του Στρατή Μαζίδη

Ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας μετά το χτύπημα πολεμικών αεροσκαφών του Συνασπισμού σε θέσεις του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζορ με αποτέλεσμα το θάνατο 62 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 100.

Η Μόσχα αντέδρασε οργισμένα μέσω του ΥΠΕΞ σημειώνοντας πως:

«Μετά το σημερινό χτύπημα σε βάρος του Συριακού Στρατού, οδηγούμαστε στο τρομακτικό συμπέρασμα πως ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται την ISIS.

Επιπλέον ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Franz Klintsevich δηλώνει:

«Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομές σε βάρος θέσεων του Συριακού Στρατού δόλια και επίτηδες. Η οποιαδήποτε αεροπορική επιχείρηση γίνεται σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις. Σε αυτή την περίπτωση οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πληροφορίες από ανθρώπους τους που έχουν εισχωρήσει στις τάξεις της ISIS»
https://pbs.twimg.com/media/CslH8hNXgAAPPRj.jpg
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν την επιδρομή των δύο F-16 και των δύο A-10 κάνοντας λόγο για "λάθος" και στέλνοντας συλληπητήριο τηλεγράφημα στις οικογένειες των θυμάτων αναφέροντας πως μόλις ενημερώθηκαν από τη ρωσική πλευρά ότι έπληξαν θέσεις των σύριων σταμάτησαν την επιδρομή.

Να σημειώσουμε εδώ πως η επίθεση έγινε σε θέσεις του στρατού στο ύπο διεκδίκηση στρατηγικό όρος Al-Thardah ενώ ο Στρατός ανακοίνωσε ότι πέτυχε την ανακατάληψη των θέσεών του μετά το ύπουλο χτύπημα.
Το Ντέιρ Εζόρ αμύνεται ηρωικά χάρη στο Συριακό Στρατό και μόνο με τέτοιου είδους ύπουλα χτυπήματα μπορεί να πέσει.
Η Δαμασκός μέσω του ΥΠΕΞ κάνει λόγο για γεγονότα που μιλούν από μόνα τους ενώ σημειώνει πως η επίθεση ήταν σκόπιμη και μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ για τη συνέχιση του πολέμου των τρομοκρατών σε βάρος του συριακού στρατού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail