BILD: Η Γερμανία σκέφτεται να απελάσει τους μισούς αφγανούς πρόσφυγες και ο Καρζάι λέει ότι είναι καλή ιδέα

Του Son Ofeon

Η Γερμανία φέρεται να επιδιώκει να απελάσει περίπου 40.000 από τους 79.449 Αφγανούς πρόσφυγες, που έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο, ως μέρος μιας συμφωνίας με την Καμπούλ. Ο πρώην Αφγανός πρόεδρος Καρζάι δήλωσε ότι οι απελάσεις θα είναι “μια καλή λύση” για την ανοικοδόμηση της χώρας του.

Το Βερολίνο θέλει να απελάσει περίπου 40.000 Αφγανούς αιτούντες άσυλο, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εθελοντικά, καθώς και μετανάστες, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί διαδοχικά τρεις φορές, σύμφωνα με το περιοδικό Bild.

Το σχέδιο είναι μέρος της διμερούς συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής και της αφγανικής κυβέρνησης, αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι μετανάστες θα σταλούν στο Αφγανιστάν με πτήσεις τσάρτερ.

Εάν εφαρμοστεί, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των Αφγανών μεταναστών, που έφτασαν πρόσφατα στη Γερμανία, θα μπορούσαν να απελαθούν για διάφορους λόγους. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) έχει καταγράψει 79.449 Αφγανούς υπηκόους, που έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο, σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού τον Ιούλιο.

Δεν υπήρξε καμία αναφορά στο δημοσίευμα για οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα σχετικά με την απέλαση ενός τόσο σημαντικού αριθμού μεταναστών, ωστόσο. Το δημοσίευμα της Bild προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πάρει σίγουρα μέτρα για την εξαίρεση των γυναικών και των ανηλίκων, των οποίων η ζωή μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο, εάν επέστρεφαν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του BAMF, οι γερμανικές αρχές χορήγησαν άσυλο σε 57.058 πρόσφυγες μόνο τον Αύγουστο, σε σύγκριση με μόλις 16.769 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Απροσδόκητα, η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από τον πρώην Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, αν και παρόμοιες μαζικές απελάσεις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προκαλέσει διαμάχη και έχουν επικριθεί ως απάνθρωπες.

“Ναι, οι εθελοντικές απελάσεις αποτελούν μια καλή λύση”, είπε στη Bild σε συνέντευξή του την Παρασκευή. “[Οι απελάσεις] φέρνουν μορφωμένους ανθρώπους πίσω, που χρειαζόμαστε τόσο πολύ.

Κάθε ταλαντούχος αφγανός είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας. “

Ωστόσο,ο Καρζάι πρόσθεσε ότι κατανοεί απόλυτα γιατί οι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από εμπόλεμες χώρες, όπως η δική του.

O ΚΑΡΖΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΕΛΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Ή ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
"Εγώ ο ίδιος έχω ανησυχίες για την ασφάλεια, που σχετίζονται με την οικογένειά μου. Ακόμα και η γυναίκα μου φοβάται , όταν ο γιος μας πηγαίνει στο γερμανικό σχολείο στην Καμπούλ κάθε πρωί.
Αλλά το να φεύγουν από τη χώρα δεν αποτελεί λύση. Δεν θα πρέπει να αποφεύγουν το πρόβλημα, θα πρέπει να κάνουν κάτι εναντίον του, σε τοπικό επίπεδο", είπε ο Καρζάι.

Ο πρώην αρχηγός του Αφγανιστάν δήλωσε στο περιοδικό ότι ο ίδιος πιστεύει ότι οι νέοι Αφγανοί, που εγκατέλειψαν τη χώρα ελπίζοντας να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη, χρειάζονται στη χώρα καταγωγής τους, που παλεύει με την τεράστια απειλή της τρομοκρατίας.

"Μόνη ευκαιρία μας είναι να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε ενάντια στην τρομοκρατία. Ως εκ τούτου, συμβουλεύω όλους τους Αφγανούς: Μείνετε στο σπίτι και μην φύγετε", είπε, τονίζοντας παράλληλα ότι” πρέπει να ανοικοδομήσουν τη χώρα μας!".
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Η Γερμανία "σκέφτεται" να απελάσει "εθελοντικά" με πτήσεις τσάρτερ 40.000 Αφγανούς πρόσφυγες.
Θα υπάρξει πρόνοια να μην απελαθούν γυναίκες και παιδιά, γιατί ..."η ζωή τους μπορεί να κινδυνεύει στο Αφγανιστάν".

Δεν φαίνεται να υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις απελάσεις, που βασίζονται σε διμερή συμφωνία των δύο κρατών.

Ας αρχίσουμε την ανάλυση των ανακριβειών της Bild.

Oι Γερμανοί ποτέ δεν σκέφτονται κάτι. Το σχεδιάζουν πάντα οι κυβερνήσεις τους μεθοδικά.

Εξού προέκυψε και η διμερής κρατική συμφωνία της Γερμανίας με την “κυβέρνηση” του Αφγανιστάν. 
Θα πρέπει να υπεμθυμίσουμε ότι οι Αφγανοί πρόσφυγες κατέφυγαν στη Γερμανία και ζήτησαν άσυλο για να αποφύγουν ακριβώς την “ασφάλεια”, που τους προσέφερε αυτή η “μπάσταρδη” Αφγανική κυβέρνηση.

Οι “πονόψυχοι” Γερμανοί, αφού απέρριψαν διαδοχικά τρεις φορές το αίτημα ασύλου των προσφύγων, αποφάσισαν να τους απελάσουν “εθελοντικά” με πτήσεις τσάρτερ στην αγαπημένη τους κυβέρνηση συνεργασίας.

Ελπίζω να μην τους ναρκώσουν κιόλας κατά τη διάρκεια της σύντομης πτήσης.

Αποφάσισαν επίσης να εξαιρέσουν τα παιδιά και τις γυναίκες από την απέλαση για λόγους “ανθρωπισμού”. Αλλά δεν αναφέρθηκαν καθόλου σε ενδεχόμενη διάσπαση οικογενειών, που θα μπορούσε να προκύψει από αυτή τη μεθόδευση.

Η αλήθεια είναι όμως άλλη και προκύπτει από την ανάμειξη του πρώην Αφγανού Προέδρου κου Καρζάι στο όλο θέμα.

Ο κος Καρζάι στέλνει το παιδί του σε “γερμανικό σχολείο στη Καμπούλ” και ανησυχεί για την ασφάλεια του.

Αλλά γνωρίζει επίσης ότι στις 15 Οκτωβρίου 2016 γίνονται επιτέλους βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν και πρέπει οι οπαδοί του να μεταφερθούν εθελοντικά στη χώρα με έξοδα του γερμανού φορολογούμενου για να ψηφίσουν και οι υπόλοιποι... μη εθελοντές για”να συμβάλουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας”.

Το οποίο μεταφραζόμενο σημαίνει ότι θα καταταγούν “εθελοντικά” στον Αφγανικό στρατό για να πολεμήσουν τους ταλιμπάν, που σήμερα προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα.
Το πραγματικό σχέδιο είναι η σφαγή των “ταλαντούχων” Αφγανών προσφύγων στο πεδίο της μάχης με τους ταλιμπάν...


Φαντάζομαι ότι για τη Bild οι Αφγανοί πρόσφυγες δεν έχουν δικαιώματα ασύλου και πρέπει να απομακρυνθούν από τη Γερμανία “εθελοντικά” για να σωθεί πολιτικά η κα Μέρκελ από την οργή των γερμανών ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές.

Το μέτρο της απέλασης των Αφγανών αφορά όμως και τη χώρα μας.

Με βάση τη συμφωνία του Δουβλίνου, οι αιτούντες άσυλο μπορούν να προωθηθούν στη χώρα από την οποία εισήλθαν αρχικά στην ΕΕ.

Με βάση αυτό το δεδομένο, 39.449 Αφγανοί πρόσφυγες (γυναίκες και μικρά παιδιά) θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με τσάρτερ με προορισμό την Κρήτη.

Οι ίδιοι βέβαια μπορεί να νομίζουν ότι ταξιδεύουν προς τη πατρίδα τους για να επανενωθούν με τις οικογένειες τους.

Αλλά η γερμανική κυβέρνηση δεν θα ήθελε παραμονές εκλογών στη Γερμανία να δείξουν οι τηλεοράσεις ξεκοιλιασμένες γυναίκες και παιδιά από τους ταλιμπάν στο Αφγανιστάν...

Άλλη πιό συνεργάσιμη κυβέρνηση από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει στην Ευρώπη.

Οπότε το σενάριο του έργου έχει ήδη γραφτεί, αν δεν αντιδράσουν οι κάτοικοι και οι αρμόδιες αρχές στα αεροδρόμια της Κρήτης...

‘Ισως να θεωρήσετε ότι είμαι καχύποπτος και τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν έτσι.
Μακάρι να βγω λάθος.
Αλλά δυστυχώς γνωρίζω ότι σύντομα οι μαύρες σημαίες θα ξεχυθούν από την περιοχή του Αφγανιστάν προς το Ιράκ. 
Γνωρίζω επίσης ότι όταν γίνει αυτό θα είναι της μόδας το ξεκοίλιασμα γυναικών και το σφάξιμο παιδιών για να τρομοκρατηθεί ο πληθυσμός.
Εκείνη την εποχή βέβαια στην ηγεσία της Γερμανίας δεν θα βρίσκεται η κα Μέρκελ και η παράταξη της, αλλά ούτε θα βρίσκεται και ο κος Τσίπρας στη πρωθυπουργία της Ελλάδας.
Τα εγκλήματα όμως έχουν ήδη “σχεδιασθεί” από σήμερα με τα σχέδια της Γερμανίας για τους αφγανούς πρόσφυγες.
Τα γεγονότα θα μπορέσουν να υλοποιηθούν μόνο με την ανοχή της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας, που μπορεί ακόμα και σήμερα να αντιδράσει στα σχέδια αντί να κοιμάται όρθια...
Mε βάση τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες το 2014 οι αιτούντες άσυλο Αφγανοί στις 28 χώρες της ΕΕ αποτελούσαν το 7,6% του συνόλου.
Οι Γερμανοί τους θεωρούν μικρή ομάδα ανάξια προσοχής.
Αποφάσισαν να αρχίσουν τα “πειράματα” απελάσεων από αυτούς, γιατί θεωρούν ότι τους στάλθηκαν μέσω Ελλάδας κατά την προεκλογική περίοδο στο τέλος του 2014.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο τέλος του 2015 υπήρχαν 749309 πρόσφυγες στη Γερμανία και 56578 πρόσφυγες στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015 ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η πλούσια Γερμανία ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί το 5,3 % των προσφύγων, που φιλοξενούσε στο τέλος του 2015.
Σαν περιθώριο λάθους κάποιας μελέτης (5%) δεν ακούγεται αυτό;


OI AΠΕΛΑΣΕΙΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΑΘΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ...

Aκόμα και στις απελάσεις οι Γερμανοί ακολουθούν “επιστημονικό” σχέδιο...
Άνθρωποι ή επιστημονικά απάνθρωποι;
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...