Ελλάδα ΤΕΛΟΣ το 2050 - Χώρα γερόντων που θα αντικατασταθουν από τους νεόφερτους μουσουλμάνους

Freepen.gr - Σβήνει σιγά σιγά από το χάρτη η Ελλάδα όπως την είχαμε συνηθίσει.

Η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα κράτος ηλικιωμένων. Για πρώτη φορά μετά από το 1951 οι κάτοικοι της χώρας μειώνονται και αυτό είναι ενδεικτικό της μελλοντικής τάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε για τις δημογραφικές προοπτικές της χώρας και που διεξήγαγε ο ερευνητικός οργανισμός διαΝΕΟσις.

Ενδεικτικά ο πληθυσμός της χώρας την 1η Ιανουαρίου ήταν 10,8 εκατομμύρια, λιγότερος κατά 300.000 από τα 11,1 εκατ. το 2011.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν μελλοντικά μια χώρα έρημη, χωρίς σχολεία και χώρους εργασίας. 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 8,3-10 εκατομμυρίων, δηλαδή θα έχουμε μειωθεί κατά 20%.

Οι άνω των 65 ετών κάτοικοι της χώρας μας θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις ενώ οι κάτω των 14 ετών θα είναι μόλις 12-14,8% από 15% που είναι εφέτος και 28% το 1951.

Η έρευνα επεξεργάστηκε οκτώ διαφορετικά σενάρια, τα οποία όλα υπολογίζουν μεγάλη μείωση του πληθυσμού. 

Το πλέον "αισιόδοξο" μιλά για συρρίκνωση κατά 800.000 άτομα, με αυξανόμενη γήρανση της ελληνικής κοινωνίας.

Αιτίες της συρρίκνωσης του Ελληνισμού στον Ελλαδικό χώρο αποτελούν οι μειωμένες γεννήσεις, οι θάνατοι και η μετανάστευση των Ελλήνων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...