Φίλης: κίνδυνος για τη χώρα αν δε γίνει το τζαμί στο Βοτανικό

Freepen.gr - Η ακύρωση του σχεδίου ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της Ελλάδας, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε:

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους, που οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να ανασκευάσουν»

και συμπλήρωσε:

«Ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ και ζητά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Διαμαρτύρονται έντονα κάποιοι ότι είναι πολλοί οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το τζαμί. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη. Να μη συμβεί ό,τι επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές, δηλαδή ένας θρησκευτικός πόλεμος. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα».

Σχολίασε επίσης ότι:

 «οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτήριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτήριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας».

Άξιο αναφοράς πως ο κ. Φίλης επικαλέστηκε ακόμη και τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας αλλά και των δικτατόρων Μεταξά και Παπαδόπουλου ότι ήταν θετικοί απέναντι στην κατασκευή τζαμίου.

Αυτό που δε μας απήντησε όμως ο κ. Φίλης είναι πως φθάσαμε στην κατάσταση να υπάρχει ανάγκη για δημιουργία τζαμιού. Υπήρχε πχ τέτοια ανάγκη το 1985; Το 1990; Πώς συγκεντρώθηκε στην Ελλαδα τόσο πολλοί μουσουλμάνοι; Πέρασαν νόμιμα τα σύνορα της χώρας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail