Σοβαρή εξέλιξη στον Αραξο που μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα στόχο της ISIL;

Μια πολύ σημαντική είδηση-εξέλιξη μεταδίδει η έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα Militaire του Πάρι Καρβούνοπουλου σύμφωνα με την οποία η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Αραξου μετέχει πλέον στις επιχειρήσεις κατά της ISIL.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η βάση έχει γίνει σταθμός ανεφοδιασμού για νατοϊκά F16 που συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 

Συγκεκριμένα σε λίγες ημέρες 12 F-16, έξι από το Βέλγιο και έξι από την Ολλανδία προσγειώθηκαν στον Αραξο και εξυπηρετήθηκαν από το προσωπικό της μονάδας. 

Όπως επισημαίνει το Militaire.gr και στις δυο περιπτώσεις οι προσγειώσεις ανακοινώθηκαν ξαφνικά στο προσωπικό "ως έκτακτες". Τα βελγικά F16, προσγειώθηκαν στον Αραξο στις 27 Ιουνίου και τα Ολλανδικά χθες.

Η ιστοσελίδα θέτει το ερώτημα αν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση ή για κάτι έκτακτο όπως λένε. 

Ωστόσο αναρωτιέται κανείς κατά πόσο μια έστω και τέτοιο μετοχή της χώρας μας μπορεί να την καταστήσει στόχο τρομοκρατικής επίθεσης της ISIL, όπως κατέστη η Τουρκία που τώρα δειλά δειλά στρέφεται εναντίον του τέρατος που εξέθρεψε, ή αν θα συνεχίσουν να μη μας ακουμπούν καθώς η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ τράνζιτ για να περνούν στην Ευρώπη. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail