36 νεκροί και 147 τραυματίες από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Στρατής Μαζίδης

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία και στο αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης όπου όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdağ σημειώθηκαν δύο εκρήξεις από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ενώ αρχικά ο Bozdağ έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς, στη συνέχεια ο έπαρχος της Κωνσταντινούπολης για 28 νεκρούς και 65 τραυματίες, πλέον έχουμε 36 νεκρούς και 147 τραυματίες.

Ο Bozdağ ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας από τους τρεις (σύμφωνα με τον έπαρχο) τρομοκράτες πρώτα άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ πριν ανατιναχθεί ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Binali Yıldırım, έχει δώσει εντολή για το σχηματισμό ομάδας αντιμετώπισης κρίσης για το συμβάν.

Το συμβάν σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές έλαβε χώρα στο διεθνές terminal ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο CNN Türk πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί και στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Αριθμός ασθενοφόρων έχει σπεύσει στο σημείο ενώ ακόμη και τα ταξί μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία.

Όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι προς το αεροδρόμιο έχουν μπλοκαριστεί ενώ οι αρχές ασφαλείας δίνουν εντολή στους οδηγούς ΙΧ να παραμερίσουν ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των ασθενοφόρων.

Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, Kerem Kınık δήλωσε πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάγκης για αίμα στα νοσοκομεία αλλά απηύθυνε και αυτός έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του ώστενα μην υπάρχει κίνηση γύρω από τα νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη http://www.freepen.gr/2016/06/blog-post_3967.htm
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail