Αρχίζει η μεγάλη μάχη στο Χαλέπι - Sukhoi στον αέρα και Τίγρεις στο έδαφος σε μια παράτολμη επιχείρηση

Στρατής Μαζίδης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο συριακό πόλεμο καθώς η Δαμασκός φαίνεται ότι αποφασίζει πλέον να κινηθεί περισσότερο τόσο όσον αφορά τη Ράκκα με τα Γεράκια της Ερήμου να κατευθύνονται ανατολικά, όσο και το Χαλέπι.

Νωρίτερα σήμερα ρωσικά βομβαρδιστικά πέτυχαν σημαντικό πλήγμα σε βάρος των ισλαμιστών καθώς κατέστρεψαν τη γέφυρα al-Shuqqaif στο δρόμο Καστίγιο, βόρεια της περιοχής Sheikh Maqsoud.

Ο δρόμος του Καστίγιο προστατεύεται από μεγάλες σωρούς με σκουπίδια στις δύο πλευρές, ωστόσο είναι ευάλωτος από αέρος ενώ η γέφυρα al-Shuqqaif έχει μεγάλη σημασία για τον ανεφοδιασμό των ισλαμιστών.

Η καταστροφή της όπως αναφέρει το almasdar παρατηρήθηκε από τις μονάδες αναγνώρισης του Συριακού Στρατού.

Με τη γέφυρα πλέον να έχει καταστραφεί οι ισλαμιστές θα πρέπει να αυτοσχεδιάζουν σε μεγάλο βαθμό για να ανεφοδιάσουν με προμήθειες, νέα όπλα και πυρομαχικά τους αντάρτες στο εσωτερικό της πόλης του Χαλεπίου στον τομέα που ελέγχουν.

Ο δρόμος του Καστίγιο αποτελεί τη μόνη οδό αναφοδιασμού. Ως εκ τούτου οι δυνάμεις του Τίγρη ετοιμάζονται για μια παράτολμη επιχείρηση οριστικής αποκοπής της οδού και ο επικεφαλής τους
Suheil al-Jasan ετοιμάζει τα τελικά σχέδια.

Αυτή τη στιγμή περίπου 300.000 πολίτες ζουν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, ενώ στο ελεύθερο τμήμα διαβιεί πάνω από ένα εκατομμύριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail