ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ φώναξε ο ΧΡΙΣΤΟΣ στους πιστούς στον Αγιο Σέργιο στη Σαϊντανάγια στη Συρία

Στρατής Μαζίδης

«Αναστηθείτε μαζί μου» είπε ο  Ιησούς Χριστός στους πιστούς που κατέκλυσαν τον άγιο Σέργιο στη Σαϊντανάγια της Συρίας, που αποτελεί ένα ζωντανό λίκνο της Χριστιανοσύνης.

Κλήρος και λαός, μικροί και μεγάλοι με λαμπερά πρόσωπα κάθονται ως το τέλος της Θείας Λειτουργίας παίρνοντας μέσα τους τον Αναστημένο Ιησού, όταν αλλού με το «Χρ» η πλειοψηφία εξαφανίζεται.

Δε φτάνει να λες ότι είσαι Χριστιανός, πρέπει να το πιστεύεις κιόλας.

Οι σύριοι το πιστεύουν, για αυτό αγωνίζονται απέναντι σε όλους και σε όλα. Είναι πραγματικοί χριστιανοί και ως εκ τούτου αντιστασιακοί απέναντι στο καθεστώς του κόσμου τούτου. Αλλά και οι μουσουλμάνοι σύριοι, που είναι πλειοψηφία, σέβονται το Χριστό. Πολεμούν και για Αυτόν, απελευθερώνουν και υπερασπίζονται και τα δικά του λίκνα.

Ακολουθεί το όμορφο φωτορεπορτάζ από τον Αγιο Σέργιο όπως το ανέβασαν τα παιδιά που διαχειρίζονται την αντίστοιχη ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα.

Προσέξτε την τάξη, τη μεγαλοπρέπεια, το σεβασμό αλλά και την ομορφιά.















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail