ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο η ανακάλυψη του τάφου του Αριστοτέλους

Η είδηση ότι βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλους στα Στάγειρα της Χαλκιδικής έγινε αμέσως πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.

Με διθυράμβους όλα τα μεγάλα μέσα ανά την υφήλιο υποδέχτηκαν την είδηση της ανακαλύψεως του τάφου του Αριστοτέλους στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, όπως αυτή ανακοινώθηκε χθες (26 Μαΐου) ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης.

Χαρακτηριστικά η Γερμανική Deutsche Welle γράφει: «Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αριστοτέλους» και στην είδηση γράφουν ότι «ο Αριστοτέλης είχε καταπιαστεί και είχε γράψει για όλους τους τομείς, από την ρητορική ως την ζωολογία, την φυσική και την πολιτική μέχρι την γλωσσολογία. Η επιρροή του φτάνει ως τις μέρες και επηρέασε φιλοσόφους όπως τον Νίτσε.»

Η New York Times έγραψε: «Έλληνες αρχαιολόγοι λένε ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αριστοτέλους».

Η The Guardian: «Αυτός ο λόφος κρύβει τον 2400 ετών τάφο του Αριστοτέλους» και έχει την φωτογραφία από τις ανασκαφές.

Η Mirror: «Ο τάφος του Αριστοτέλους ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα: Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν την τοποθεσία της 2400 ετών κρύπτης του φιλοσόφου.»

Η Daily mail αναρωτάται: «Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του Αριστοτέλους;»

Η Telegraph το ίδιο: «Οι Έλληνες αρχαιολόγοι βρήκαν τον τάφο του Αριστοτέλους;»

Η Independent: «Ο τάφος του Αριστοτέλους ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους»

H Huffingtonpost: «Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αριστοτέλους»

Η The Atlantic: «Ανακαλύφθηκε ο τάφος του Αριστοτέλους!»

Το CBS: «Έλληνες αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αριστοτέλους».

Και πολλές άλλες ακόμα έγραψαν για το ιστορικό γεγονός, επισημαίνοντας την σημασία της ανακάλυψης, όπως και την προσφορά του Αριστοτέλη στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail